22. okt 2020.

Ćulibrk: Vučiću smeta što nezavisni mediji ne kleče pred njim

Nije jasno zašto predsedniku Srbije i SNS smetaju mediji čiji je tiraž, kako kaže, 500 primeraka, dok se njegov očito omiljeni Informer prodaje mnogo bolje.

Foto: Medija centar Beograd

Samo je jedno objašnjenje. Nervira ga što i to malo profesionalnih medija ne može da kontroliše i što oni ne kleče pred njim kao božanstvom u čije se odluke ne sme sumnjati – kaže za Danas glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk, odgovarajući na pitanje zbog čega je predsednik Srbije na konferenciji za medije o sastavu nove vade čitavih 10 minuta pričao o medijima, najviše o Danasu, nazivajući nas po ko zna koji put „tajkunskim medijem, mrziteljima, progoniteljima…“, a pritom hvaleći Informer i njegovog vlasnika Dragana Vučićevića „koga narod hoće“.

– Informer je najtiražnija novina sa 75.000 prodatih primeraka. Ali Vučićević je zabranjen na RTS-u, iako ga narod hoće. Ne sme niko da ga pozove jer bi se našao na stubu srama kod „lažne elite“ – rekao je Vučić preksinoć na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje novinarke Pinka Gordane Uzelac kako komentariše to što je stalno na stranama „opozicionih tajkunskih medija“, uz pominjanje teksta sa naslovnice Danasa.

Predsednik joj je odgovorio da smo mi vođeni mržnjom i da progonimo ljude.

– Meni je drago ukoliko stignu da prodaju čitavih 2.000 primeraka. Ne bi prodali ni tih 2.000 primeraka, da nema mene na naslovnoj strani. Ja računam da će neki honorar da mi plate nekad, rekao je Vučić.

– Jednom ministar informisanja, uvek ministar informisanja, istakao je Ćulibrk, dodajući da Aleksandar Vučić misli da bi mediji trebalo da nekritički podržavaju vlast „šta god da radi“, i da rade u njegovom i interesu njegove stranke, a ne u javnom interesu.

– To je ključni problem i na profesionalnim medijima je da se u takvim okolnostima izbore za opstanak. A do tada bio bi red da RTS posluša i ovu, kao i sve druge želje predsednika i da uvede obavezno gostovanje svakog dana urednika i vlasnika Informera. Bar da predsednik jednom bude zadovoljan RTS-om. Ili još bolje da RTS otkupi od Pinka autorska prava za Tešku reč. Kad je bal, nek je bal – zaključuje Ćulibrk.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend