17. sep 2017.

Vučić: Posetio sam novinarke Pinka u bolnici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je posetio u bolnici novinarke TV Pinka koje su povređene u subotu u incidentu tokom protesta Dveri ispred zgrade te televizije.

Aleksandar Vučić (Foto: FoNet / Aleksandar Levajković)

Vučić je rekao u Loznici da je napadač novinarku Gordanu Uzelac udario pesnicom između brade i uha, kao i da ona ima potres mozga, zbog čega je ostala u bolnici.

U bolnici je i druga novinarka Pinka povređena u incidentu, Mara Dragović.

„Još strašnije od napada je to što neki sada traže opravdanje. Video sam i porodice novinarki, izvinjavamo se. Kao država smo liberalizovali sve i pustili ih da organizuju šta žele, računajući na njihovu savest“, rekao je Vučić novinarima u Loznici.

On je kazao da ne može da bude dozvoljeno siledžijsko ponašanje i da „oni koji bi da maltretiraju žene ne mogu da budu budućnost Srbije“. Dodao je da očekuje da napadači budu kažnjeni i najavio da će biti zatraženo pooštravanje kazni.

Ispred zgrade TV Pink juče je održan protest u organizaciji Dveri, Zdrave Srbije i Sindikata Sloga, pod nazivom „Ovako više ne može“. Na protestu je došlo do incidenta kada je jedna osoba fizički napala novinarku te televizije Gordanu Uzelac posle čega je došlo do opšteg komešanja.

Vučić je kazao da se juče ispred TV Pinka okupilo tek 230 ljudi, u jednom momentu najviše 475.

Vučić se danas u Loznicu sastao sa gradonačelnicima Loznice i Valjeva, kao i predsednicima opština Osečina, Mali Zvornik, Ljubovija, Krupanj i Bajina Bašta, a u podne će prisustvovati završnoj svečanosti 84. Vukovog sabora u Tršiću kod Loznice.

1 komentar za: “Vučić: Posetio sam novinarke Pinka u bolnici

  1. LILIT

    A za ovu fotografiju, što je lažno predstavio, trebalo bi da ode u….

    17. сеп 2017. at 19:45

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend