22. okt 2018.

Zbog snimka o lečenju deteta, hajka na majku u tabloidima

Snimak iz pedijatrijske ambulante u Kragujevcu, tokom kog majka tvrdi da lekari odbijaju da joj pregledaju dete, postao je viralan i izazvao je veliku polemiku u javnosti. Dok jedni saosećaju sa majkom, prorežimski tabloidi predstavljaju je kao problematičnu osobu i iznose njene podatke iz medicinske i krivične evidencije, bez naloga suda.

Foto: rs.n1info.com

Posle snimka u kom kaže da je jedna doktorka odbila da joj pregleda dete, jer nije njen pacijent, majci Violeti Cvetković većina na društvenim mrežama pružila je podršku. Međutim, pojedini tabloidi predstavili su je kao sektašicu, pri tom objavljujući poverljive podatke iz njenog zdravstvenog kartona. Informer je naveo da je majka osuđivana kao član sekte i da je na Badnji dan tražila da joj urade kiretažu, te njihov izvor u tekstu zaključuje da je reč o ženi za izbegavanje. Zbog tih laži, kako kaže, Violeta će tužiti Informer.

„Da, izgubila sam pre par godina bebu na Badnji dan, ali nisam uradila abortus nego izgubila bebu u 12.  nedelji trudnoće. A to niko drugi nije mogao da izda nego bolnica KC Kragujevac. Sutra, kroz 10 godina, moje dete će na Guglu ukucati „Violeta Cvetković“ i izaći će – majka član sekte, što nije istina… Ali, oni su uništili moj život, bacili ljagu, urnisali život mog deteta“, priča nam Cvetkovićeva.

Violeta strrahuje i kako će se cela situacija odraziti na njenu ranu trudnoću, s obzirom na to da je ovog vikenda saznala i da je u drugom stanju.

Zbog teksta u informeru narodna poslanica Marinika Tepić zahteva da reaguje i tužilaštvo, te da otkrije kako su podaci iz zdravstvenog kartona jedne građanke postali materijal za javni obračun.

„Niko ne sme da izaziva progon ove žene, iznoseći najličnije zdravstvene podatke iz njenog kartona, to saučesništvo tabloida i resora zdravstva je nedopustivo i mislim da je ostavka ministra Lončara jedino rešenje“, navela je Tepićeva.

Nadležni bi trebalo bi da sprovede inspekcijski nadzor nad radom “Informera“ i pokrene odgovarajuće postupke zbog kršenja Ustava i zakona smatraju u Autonomnom ženskom centru (AŽC).

„Mi ne znamo da li njen partner zna za abortus ili ne zna, da li bi to moglo da ugrozi njen život, a to nije znao ni Informer koji je to objavio. Nemojte da preispitujete državni sistem, to je ta poruka… Ako se pobunite protiv sistema završićete kao Violeta koja se pobunila, a ona je tražila samo drugo mišljenje za svoje dete“, dodaje Bobana Macanović iz AŽC.

Ne samo Informer, Violeta Cvetković tužiće i kragujevački Dom zdravlja. Kada je, kako kaže, jedna lekarka odbila da pregleda devojčicu, poslali su je kod lekara u kog nema poverenja.

„Da, ja sam ušla u ordinaciju kod doktora Bobana i rekla da ne želim da on pregleda moje dete, zašto? Pa bilo mi je dete jednom kod njega, on rekao da je zdravo, a posle par sati je dete završilo deset dana na pedijatriji“, priča o svom iskustvu ova majka.

Dete je pregledao, tvrde u Domu zdravlja, i pregled je obavio upravo lekar Boban Čupić, u petak od 10 sati i 13 minuta do 10 i 28 minuta. S druge strane, Violeta kaže da je baš u tom terminu snimala lekarke, a na snimku se vidi i njena devojčica. Da bi se utvrdilo ko laže i u kom terminu je snimak nastao, Violeta je telefon sa snimkom predala sudskom veštaku.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend