26. feb 2019.

Živković: Zavedeni gledalac može misliti da je patriotski prebiti novinara

Novinar portala PančevoSiTi Nenad Živković koji je nakon govora koji je održao na protestu Jedan od pet miliona u Pančevu izložen uvredama lokalne televizije, rekao je da ne isključuje mogućnost da ga fizički napadne neki "zavedeni" gledalac.

Nenad Živković izložen je brutalnim napadima lokalne televizije. Nakon što je poslednjeg petka govorio na protestu „1 od 5 miliona“ u svom gradu, a nedelju dana pre toga i u Kovinu, televizija Pančevo je u nekoliko priloga za njega, između ostalog, navela da je u pitanju osoba „kojoj je nadimak Smrad“, „lokalni kafanski besposličar“, „separatista i zagovornik Vojvodine Republike“ i „saradnik inostranih špijuna“.

„Problem je da što huškanje nije smišljeno toliko da bi mene diskreditovalo, već da navede nekog zavedenog gledaoca da smatra da je patriotski čin prebiti na ulici nekog novinara koga je televizija označila kao stranog plaćenika, špijuna, da nekoga ko nije dovoljno sagledao obim obmane, dozvoli sebi neki nasilan čin“, kazao je Živković.

On kaže da nije prvi put da se lokalni medij pod kontrolom SNS, a davno su prestali da budu ugledni medij, ovako obračunavaju sa političkim neistomišljenicima, razlika je sad što su otisli nekoliko koraka dalje u tom formatu.

Njegova redakcija reagovala je nakon spornih priloga tako što obavestila o njima veliki broj kolega sa kojima radi, navodi novinar, medijskih organizacija, NGO za ljudska prava, mediska udruženja, delegaciju EU i prijateljske ambasade. On je dodao i da njegov pravni tim ipak razmatra mogućnost tužbe.

„Verujem da čak ni gledaoci, koliko ih je ostalo, da čak ni prosečnom gledaocu televizije Pančevo, niti prosečnom botu nije jasno šta je autor hteo da kaže. To je čudna forma u kojom nema informacije šta ja sam ja tamo rekao na tom događaju“, kazao je on i dodao da su uvrede izrečene na njegov račun toliko besmislene da ih je bemisleno opovrgavati.

Problemi na medijskoj sceni nisu samo problemi novinara, oni se tiču društva, navodi Knežević. „Ako nema medija koji se profesionalno bave poslom, društvo je u velikom problemu i obiljno obolelo“, zaključio je on.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend