29. jul 2022.

Kabinet premijera Crne Gore: Šalili smo se

Iz Kabineta premijera Crne Gore Dritana Abazovića oglasili su se povodom njegovih reči da Gradska TV može biti ugašena poput Sputnjika, rekavši da je svakom dobronamernom građaninu jasno da se radi o šaljivoj opaski.

“Premijeru, čak i da ima ovlašćenja da to učini, ne pada na pamet da neki medij blokira ili ukine. Sloboda medija neupitna je vrednost zapadne civilizacije koju Vlada Crne Gore bezrezervno baštini i afirmiše”, navode u saopštenju, prenose crnogorski mediji.

Iz Abazovićevog kabineta navode da je uređivačka politika Gradske TV često sklona teškim i spornim kvalifikacijama koje su, kako kažu, na granici govora mrženje.

“Ta uređivačka politika brutalno etiketira, spinuje i širi mržnju dominantno na račun predsednika Vlade, što u krajnjem rezultira čestim uvredama i pretnjama po pitanju bezbjednosti predsednika Vlade Abazovića”, ukazuju iz Kabineta premijera.

Dodaju da „šaljiva opaska“ na račun uređivačke politike ne znači da ne očekuju da mediji u Crnoj Gori budu svesni svoje uloge u društvu i da budu svjesni posledica teških kvalifikacija koje se, kako navode, često mogu tumačiti kao govor mržnje.

“Premijer i Vlada Crne Gore će uvek podržavati princip slobodnog i profesionalnog novinarstva, podržavajući održivost crnogorskih medija. To će se narednih dana videti i na delu kada očekujemo da će javnost biti upoznata sa predlozima Medijske strategije i setom medijskih zakona”, zaključuju iz Kabineta Abazovića.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend