27. avg 2018.

Medijska udruženja osudila napad na novinara Vladimira Kovačevića

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije su danas osudili brutalan napad na novinara Vladimira Kovačevića u Banjaluci i ukazali da taj događaj na dramatičan način odslikava položaj novinara u regionu.

Značaj napada na Kovačevića uveliko prevazilazi granice Bosne i Hercegovine, s obzirom na činjenicu da na ovim prostorima vladaju prekogranični, međusobno ispreleteni, politički i kriminalni lobiji kojima je slobodno novinarstvo i kritičko mišljenje – smrtni neprijatelj, ocenjuju NUNS i NDNV.

Nadamo se da ovaj događaj nije samo uvod u novu sezonu brutalnih napada na novinara, ali sve kazuje da su pred svima nama teška iskušenja, s obzirom na činjenicu da živimo u sredinama rasturenih institucija i političara spremnih na sve zarad vlasti, piše u saopštenju.

Kako je istaknuto, NUNS i NDNV smatraju da je regionalna novinarska solidarnost itekako bitna u ovom trenutku i pružaju punu podršku kolegi Kovačeviću i svim novinarima u Srbiji i regionu koji trpe svakodnevne napade i pretnje zbog posla kojim se bave.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend