20. feb 2019.

Rasvijetlili ubistvo Kruščića i ranjavanje Lakić

Crnogorska policija saopštila je da je rasvijetlila ubistvo vlasnika diskoteke "Bigl" Miodraga Kruščića, te ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić. Iz Uprave policije su na konferenciji za novinare kazali da je za ubistvo Kruščića osumnjičen Podgoričanin Mario Milošević.

Nakon višemjesečne provjere kriminalne grupe koja je djelovala na teritoriji Podgorice i Cetinja, rasvijetljeno je ubistvo Miodraga Kruščića i pokušaj ubistva Olivere Lakić. Kako saznajemo, policija je kao organizatora te grupe, označila Filipa Bešovića.

“Za sada je lišeno slobode devet članova koji su imali za cilj vršenje teških krivičnih djela protiv života i tijela. Postoji i osnovana sumnja da su izvršili krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu novinarke Olivere Lakić i teško ubistov na štetu Miodraga Kruščića”, kazao je načelnik sektora kriminalističke policije Enis Baković.

Članovi te kriminalne grupe su Podgoričani, Goran Rakočević, Luka Bulatović, Dejan Vukašinović, Mijajlo Stojanović, te Cetinjani Filip Knežević, Marinko Rajković i Sanja Božović.

Istoj kriminalnog grupi, navodno pripada i Mario Milošević koji se sumnjiči da je izvršilac ubistva Miodraga Kruščića 21 maja prošle godine.

“Izvršilac ubistva M.M izašao je iz vozila noseći silikonsku masku na glavi kako bi osigurao da ne bude prepoznat i s leđa prišao oštećenom Kruščiću u čijem pravcu je iz pištolja marke “Glok 17” ispalio više projektila”, navodi Milovan Pavićević, načelnik CB Podgorica.

Samo desetak dana prije tog ubistva, sumnja se da su organizator i članovi iste kriminalne grupe pratili novinarku Vijesti Oliveru Lakić do njenog stana na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, gdje je i ranjena. Šef sektora kriminalističke policije, navodi u kojem pravcu će ići dalja istraga.

“Nesporno se može reći da su ta dva događaja povezana. Ranjavanje Olivere Lakic i ubistvo Miodraga Kruščića. Da su se desila u veoma kratkom vremenskom periodu, da je u vrijeme izvršenja ubistva na štetu Kruščića sa njim bila u drustvu novinarska Vijesti Jelena Jovanović”, kazao je Baković.

Rukovodilac Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Vesna Jovićević navodi da su ta dva predmeta spojena.

Za sada je uhapšeno devet osoba. Danas dvije. Jedan od osumnjičenih, Mario Milošević, uhapšen je na Kosovu jula prošle godine i on je trenutno u pritvoru.

Ministarstvo pravde je krajem jula prošle godine saopštilo da su stvoreni uslovi da od nadležnih organa Kosova zatraže izručenje Miloševića.

Podsjećamo, Olivera Lakić je ranjena 8. maja prošle godine, ispred zgrade u kojoj živi na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Video prilog TVCG pogledajte OVDE.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend