12. apr 2020.

U Splitu u crkvi napadnuta novinarka koja je snimala, policija privela dvojicu

Iako su odlukom Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu sva veća okupljanja u Hrvatskoj zabranjena, na splitskoj Sirobuji danas se unatoč svemu održava misa.

Radi se o župi koju vodi don Josip Delaš, koji je već dobio prekršajnu prijavu zbog verbalnog napada na policajce. Radi se o svećeniku koji je prošlog tjedna prilikom policijske intervencije zazivao božju kaznu za policajce, a koronavirus je u razgovoru za Index proglasio „američkim proizvodom“, pri čemu je najavio i da će za Uskrs misu održati neovisno o zabrani.

Dalmatinski portal javlja kako je snimajući okupljanje vjernika u crkvi na Sirobuji fizički napadnuta njihova novinarka, a prije toga je svećenik urlao na okupljene novinare poručivši im „Neka vas đava nosi“.

Vjernici fizički napali novinarku, prikliještili joj ruku crkvenim vratima

Grubo je odgurnuta te joj je na tlo bačen mobitel kojim je uživo prenosila nedozvoljeno okupljanje, a nakon što su joj crkvenim vratima prikliještili ruku. Jedan od okupljenih na misi potom joj je mobitel nasilno otrgnuo iz ruke. Mobitel je razbijen, a s njim je u nepovrat otišao i dio snimljenog materijala, navodi Dalmatinski portal. U crkvi je bilo 20-ak ljudi.

Policija privela dvojicu, nisu bili pred crkvom prije napada iako je misa bila najavljena

Pred crkvu u splitskoj Sirobuji stigla je i policija koja, kako javlja Slobodna Dalmacija, čekala kraj mise kako bi ispitala što se dogodilo. Isti medij dodaje kako su se okupljeni vjernici obratili i njihovoj novinarki, upozorivši je da je „bolje da ide ća“.

Iz splitske policije doznajemo da su dvije osobe privedene u policijsku postaju zbog incidenta u crkvi na Sirobuji, a više informacija objavit će čim završi kriminalističko istraživanje. Isto tako je potvrđeno da, unatoč činjenici da je don Josip Delaš danima najavljivao misu na Uskrs, policija nije bila ispred crkve prije početka nego je došla tek nakon dojave o napadu na novinarku.

R. I.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend