19. apr 2023.

Ambasador SAD uručio nagradu za hrabrost urednici portala KoSSev

Urednica portala KoSSev Tatjana Lazarević dobitnica je nagrade za hrabrost. Priznanje joj je uručio Ambasador SAD u Prištini, Džefri Hovenijer.

Tatjana Lazarević (foto: Medija centar)

Ceremonija povodom dodele priznanja, koje nosi naziv „Ambasadorova nagrada za hrabru ženu“, organizovana je u prostorijama ambasade SAD-a, u prisustvu dela osoblja.

„Tatjana Lazarević oličava potragu za istinom, suočavajući se sa dezinformacijama i negativnim reakcijama. Ponosan sam što joj odajem počast kao prvakinji nezavisnog novinarstva, transparentnosti i odgovornosti. Hvala ti, Tatjana, na ogromnoj hrabrosti u svemu što radiš“, poručio je Hovenijer na ceremoniji, prenosi KoSsev.

U nagradi se navodi da se ona dodeljuje „za izuzetnu hrabrost i neumornu potragu za istinom i jedinstvom pred podelama i opasnostima, za zalaganje za slobodu štampe, podršku novinarima, suprotstavljanje zlonamernom uticaju i dezinformacijama i pozivanje na odgovornost onih koji su na vlasti, bez obzira na nacionalnu ili etničku pripadnost“.

Takođe se navodi da je nagrada priznanje za „uverenja i posvećenost služenju široj zajednici sa informacijama zasnovanim na činjenicama, za njenu snagu i vođstvo, za uzdizanje često utišanih glasova kao prvakinja transparentnosti i odgovornosti ka multietničkoj demokratiji na Kosovu“.

Zahvaljujući se na nagradi, Lazarević je istakla da je prima kao priznanje profesiji, a pre svega timu i redakciji kojom rukovodi.

Istakla je da u radu KoSSev portala neguju slobodu govora i da se ona lično bori protiv svakog oblika cenzure.

„Upravo je sloboda govora jedna od osnovnih vrednosti koje su utkane u društvo SAD-a“, poručila je Lazarević.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend