29. apr 2020.

BIRODI: Televizije nudile relevantne informacije

Elektronski mediji sa nacionalnom frekvencijom i televizija N1 su tokom pandemije koronavirusa građanima ponudili relevantne teme i informacije, rekao je Zoran Gavrilović iz Biroa za društvena istraživanja (BIRODI), pozivajući se na rezultate monitoringa od 16. do 31. marta.

Kada je u pitanju zastupljenost aktera u ovom periodu, Gavrilović je za N1 tv rekao da je najzastupljenija bila Vlada Srbije, na drugom mestu je bio Krizni štab, na trećem predsednik Aleksandar Vučić, a na četvrtom premijerka Ana Brnabić.

Monitoring elektronskih medija je pokazao njihovu različitu zastupljenost od televizije do televizije.

Tako je na Radio-televiziji Srbije dominantan bio predsednik Vučić, na N1, Pinku i B92 to je bio Krizni štab, na Pvoj premijerka, a na televiziji Hepi – Vlada Srbije.

Gavrilović ističe da je prvi put uočeno da je 95 odsto emitovanih priloga bilo neutralno i predstavljalo puko izveštavanje, bez pohvala i kritika.

Kada je u pitanju zastupljenost predstavnika opozicije, monitoring je pokazao da je „situacija katastrofična“, napominje Gavrilović i dodaje da bi REM mogao da preispita kršenje člana 47 Zakona o električnim medijima.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend