12. jul 2021.

Dodeljene nagrade Slađana Veljković

U organizaciji Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, u četvrtak su u nekadašnjem Pozorištu u Vranju, treću godinu zaredom, uručene novinarske nagrade ,,Slađana Veljković”, uz partnerstvo i podršku grada Vranja.

Priznanje za najbolju reportažu dobio je novinar dnevnog lista Kurir, Zoran Šaponjić, za reportažu ,,Radoje živi sam kao kurjak na ničijoj zemlji: Desi mi se i tuga, uhvati pa ne pušta, progovorio bih sa nekim riječ, a nemam sa kim’’.

Nagradu u kategoriji novinarski podvig dobila je novinarka Večernjih novosti, Daliborka Alihodžić, dok je nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima ovog puta pripala Sanji Petrov, urednici portala ,,Slobodna reč’’.

Odluku o pobednicima konkursa doneo je žiri u sastavu Momčilo Popović, šef deska Večernjih novosti, Ljubica Zdravković Džonov, urednica RTV Vranje i Ljiljana Stojanović, urednica regionalne agencije Jugpress.

Obrazlažući odluku žirija Momčilo Popović je istakao da nije bilo lako izabrati najbolje, jer je pristigao veliki broj radova iz cele Srbije i Severne Makedonije.

Laureatima je nagrade uručio Stefan Kostić, menadžer proizvodnje u kompaniji Knauf insulation, koja je generalni sponzor novčanog dela priznanja.

Nagrađeni su se kroz veoma emotivna prisećanja na Slađu Veljković zahvalili na priznanjima, dok je predstavnik organizacionog odbora za dodelu priznanja Radoman Irić, podsetio na lik i delo ove novinarke, koja nas je napustila na današnji dan pre deset godina.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend