02. avg 2023.

Javni pozivi francuskog CFI medijima i novinarima sa Zapadnog Balkana

Francuska agencija za razvoj medija CFI, članica Globalnog foruma za razvoj medija (GFMD), uputila je dva javni poziv medijima i nezavisnim novinarima sa Zapadnog Balkana za dobijanje podrške u istraživanjima o dezinformacijama, odnosno za razvoj timova za proveru istinitosti informacija. Rok za prijavu: 10. avgust

Finansirani iz fondova Evropske unije, uz partnerstvo EU i Evropskog partnerstva za demokratiju, planirano je da oba projekta traju godinu i po dana. Pravo učešća imaju lokalni mediji i nezavisni novinari iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i sa Kosova.

Rok za prijavu na oba javna poziva je 10. avgust.

Javni poziv za podršku proizvodnji prekograničnih istraživanje o dezinformacijama upućen je lokalnim medijima sa Zapadnog Balkana. Podršku za realizaciju svojih istraživanja dobiće četiri medija.

Drugi javni poziv, za razvoj timova koji bi proveravali istinitost informacija (fact-checking), namenjen je podršci nezavisnim novinarima i lokalnim medijima. Podršku će dobiti šest medija, odnosno novinara.

Cilj projekata koje realizuje CFI je promocija izgradnje kapaciteta medija u proveri činjenica i povećanje odgovornosti i pouzdanosti štampanih, televizijskih, onlajn i medija civilnog društva.

Više o javnim pozivima:

https://ac.cfi.fr/en/appels/support-for-the-production-of-joint-cross-border-investigations-on-misinformation-and-disinformation/

https://ac.cfi.fr/en/appels/support-for-the-development-of-fact-checking-units/

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend