23. jun 2022.

Kragujevac: Promocija knjige “Smeh pod vešalima”, sav prihod od prodaje ide za pomoć novinaru Miroslavu Jovanoviću

U Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić” u Kragujevcu, u četvrtak, u 19 časova, biće predstavljen roman “Smeh pod vešalima” novinara i dramskog pisca Radeta Radovanovića. O ovom delu će na promoviji govoriti urednik dnevnog lista Danas Draža Petrović, Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma i general u penziji Blagoje Grahovac.

U Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić” u Kragujevcu, u četvrtak, u 19 časova, biće predstavljen roman “Smeh pod vešalima” novinara i dramskog pisca Radeta Radovanovića.

O ovom delu će na promoviji govoriti urednik dnevnog lista Danas Draža Petrović, Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma i general u penziji Blagoje Grahovac.

“Smeh pod vešalima” objavila je izdavačka kuća Most Art Jugoslavija, nakon što je nekoliko izdavačkih kuća odbilo da bude izdavač zbog podnaslova knjige “Sve što ste želeli da ne znate o ratu na Kosovu”. Naslovnu stranu ilustrovao je Dušan Petričić.

Sav prihod od prodaje knjige autor je odlučio da pokloni u dobrotvorne svrhe za isplatu duga glavnog urednika nekadašnje Svetlosti Miroslava Jovanovića, koji je kažnjen sa 820.000 dinara zbog nekoliko tekstova, objavljenih u ovom nedeljniku u vreme kada je bio urednik.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend