11. jun 2020.

Miodrag Sovilj napušta N1

Jedan od najboljih mladih novinara u Srbiji napušta Televiziju N1 i od 1. jula nastavlja karijeru u beogradskom birou Agencije Frans pres (AFP), saznaje Cenzolovka.

Miodrag Sovilj (foto: N1)

Sovilj je za Cenzolovku potvrdio da nakon šest godina napušta N1 i istakao da se na takav potez odlučio zbog „želje za novim izazovom“.

„Šest godina koje sam proveo na N1 za mene su ogromna privilegija i iskustvo koje nikad neću zaboraviti. Nije bilo lako prelomiti, jer odlazim sa najprofesionalnije televizije u Srbiji, u kojoj sam imao apsolutnu podršku uređivačkog kolegijuma za slobodno bavljenje novinarskim poslom. Prevagnula je želja za novim izazovom, jer ću kao deo tima AFP-a za svetsku publiku izveštavati o najznačajnijim događajima iz regiona“, naveo je Sovilj.

Miodrag Sovilj je na Televiziji N1 od njenog osnivanja 2014, a pre nego što je 2018. postao deo redakcije u Beogradu, za tu televiziju izveštavao je o događajima širom Vojvodine. Iz tog perioda ostaje upamćeno njegovo temeljno praćenje migrantske krize.

Umesto po kvalitetnim prilozima, najširoj javnosti u Srbiji postao je poznat u novembru prošle godine kada su ga prodržavni mediji i sam državni vrh orkestrirano napali samo zato što je insistirao da mu predsednik Aleksandar Vučić odgovori na pitanje o umešanosti oca ministra policije u trgovinu oružjem.

Ta višednevna hajka otišla je toliko daleko da su pojedinci, gostujuću po vlastima naklonjenim medijima, Sovilja označili kao krivca što je predsednik Vučić završio u bolnici!

Zbog kontinuirane hajke protiv TV N1 i njenih novinara Jugoslava Ćosića i Miodraga Sovilja tokom novembra prošle godine, Slavko Ćuruvija fondacija i 522 građanina, koji su se odazvali pozivu Fondacije, uputili su Regulatornom telu za elektronske medije (REM) prijavu protiv TV Pink zbog neistinitog, pristrasnog i nepotpunog informisanja, nepoštovanja ljudskih prava u pružanju medijskih usluga, govora mržnje, jednostranih napada i dugotrajne kampanje sa ciljem pristrasnog izveštavanja o određenim novinarima.

Savet REM je na sednici održanoj 28. novembra 2019. godine, kojoj su prisustvovali i predstavnici Televizije Pink, jednoglasno doneo odluku da u ovom slučaju „nema mesta pokretanju postupka“.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend