06. jun 2023.

N1 sve gledaniji uprkos kampanji vlasti

N1 nastavlja trend te je i ove subote za vreme protesta “Srbija protiv nasilja” bio najgledanija televizija u SBB mreži, a share je u pojedinim momentima iznosio i rekordnih 47%. Maj smo završili kao četvrta najgledanija televizija, ispred tri televizije sa nacionalnom dozvolom.

Ovaj, peti po redu protest na ulice Beograda izveo je neverovatan broj ljudi i procenjuje se da je to drugi najmasovniji skup posle 5. oktobra 2000. godine. N1 je za sve vreme trajanja protesta radio uživo prenos, gledaoci su imali priliku da prate obraćanja javnih ličnosti ispred Skupštine, naši reporteri su se javljali sa brojnih lokacija u gradu kako bi približili atmosferu iz same šetnje, ali i ispred Predsedništva, gde su građani masovno ostavljali poruke na kraju skupa.

U periodu od 17.30 do 21.30 h, N1 je bio ubedljivo najgledanija televizija sa shareom 24%, pokazuju merenja TV Beat u SBB mreži. Još jednom smo potvrdili da neprekidnim izveštavanjem imamo kapacitet i profesionalnost da zadovoljimo potrebe gledalaca u vreme kada je brzo i tačno informisanje od suštinske važnosti.

Time je samo nastavljen trend ustanovljen tokom prethodna četiri protesta protiv nasilja jer je i za vreme njih N1 bio ubedljivo najgledanija televizija, ispred javnog servisa i svih televizija sa nacionalnim frekvencijom.

Gledajući mesečni rejting televizija, u maju je N1 bio gledaniji od tri televizije sa nacionalnom dozvolom. Iza sebe je ostavio Prvu, Happy i B92 i mesec smo završili kao četvrta najgledanija televizija, pokazuju merenja TV Beat.

Naši uspesi u proteklom periodu u senci su najbrutalnije kampanje koju protiv N1 vode predsednik, premijerka i poslanici u parlamentu. Svedoci smo kontinuiranog targetiranja naših novinara na nacionalnim televizijama, gde im se pripisuju uloge organizatora protesta i gde su bezočno izloženi uvredama prorežimskih analitičara. Nastavak te kampanje su i dolasci različitih grupa ispred televizije N1 kao i nereagovanje policije u momentima kada te iste grupe upadnu na privatni posed i odbijaju da odu.

U mesecu kada smo kao društvo bili suočeni sa brojnim izazovima, postalo je još jasnije koliko su nam profesionalni i nezavisni mediji neophodni, koliko je važno da građani imaju pristup objektivnom izveštavanju i zašto su mediji stub demokratije. Oslobađanje medija od uticaja vlasti i vladajuće stranke zato je i jedan od glavnih zahteva protesta “Srbija protiv nasilja”.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend