24. jan 2024.

NDNV i SĆF: Komemoracija kolegi Denisu Kolundžiji u četvrtak, 25. januara u Novom Sadu

Komemoracija Denisu Kolundžiji koju organizuju Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Fondacija “Slavko Ćuruvija” održaće se u četvrtak 25. januara u 13 sati u prostorijama NDNV-a u Novom Sadu (Sutjeska 2, ulaz 8, Spens).

Sahrana će se održati dan kasnije, u petak 26. januara, na Novom groblju u Novom Sadu u 11 časova i 15 minuta.

Novinar Denis Kolundžija iznenada je umro 21. janura u Novom Sadu u 52. godini života.

Denis je bio novinar čiji rad obavezuje sve koji se bave ovom profesijom. Uvek u potrazi sa istinom, borac za slobodu, dobar čovek, drug i kolega.

U svakom trenutku predstavljao je i zastupao vrednosti visokoprofesionalnog i visokoetičnog novinarstva, koje je prepoznao u NDNV-u i portalu Cenzolovka, gde je, kao novinar koji se ne libi da propituje, kritikuje, analizira i provocira – prepoznao svoje prirodno okruženje i utočište.

O njegovom radu, novinarskoj hrabrosti, analitičnosti i odgovornosti na komemoraciji će govoriti njegovi prijatelji, kolege i saborci iz NDNV-a, Fondacije “Slavko Ćuruvija” i medija sa kojima je sarađivao.

Naš Denis Kolundžija imao je zaista bogatu novinarsku karijeru. Pisao je za Autonomiju, VOICE, Cenzolovku, BIRN, Newsweek Srbija, Vreme, Građanski list, Dnevnik, Vojvodinu, Novosadski nedeljnik, Vojvođanski magazin, Kibic fenster, Café Vojvodina, a radio je i na novosadskom IN radiju i u televizijskoj Grinfild produkciji.

Pratio je rad Skupštine Vojvodine od 2000. godine i imao blog vojvodjanska.rs posvećen pokrajinskom parlamentu.

Autor je knjige „Višestranačka Skupština Vojvodine 1992-2012.“ objavljene oktobra 2012. godine.

Bio je ponosan na još jedno bogatstvo: suprugu Kseniju i sina Relju.

Rođen je 1972. godine u Somboru.

(NDNV i SĆF)

15. januar 2024.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend