10. maj 2021.

Petnaest godina regionalne informativne agencije JUGpress

Regionalna informativna agencija JUGpress danas je obeležila petnaest godina postojanja, saopštila je ta medijska kuća sa juga Srbije.

„U ovih petnaest godina preživeli smo mnogo toga. Različite vrste pritisaka i pretnji, otvorenih ili prikrivenih, pokušaje vlasti da nas ugase, više puta je sajt hakovan, finansijsko iscrpljivanje, koje traje i dalje, pokušaje diskreditacije i etiketiranja, ali i crtanja mete kroz različite spinove i izmišljene priče“, navodi se u saopštenju.

JUGpres je kao najnoviji pokušaj zatrašivanja naveo dve tužbe beogradske kompanije „Milenijum tim“, iako su njeni novinari „samo radili svoj posao i izveštavali sa pres konferencije jedne opozicione stranke“.

Petnaestu godišnjicu JUGpres je, kako sam navodi, dočekao sa multimedijalnim konceptom agencijske produkcije, koja pored klasičnih informativnih servisa vesti, pisanog, tonskog, foto i televizijskog, obuhvata i Internet televiziju TV JUGpress.

JUGpress je prva agencija u Srbiji osnovana van Beograda, sa sedištem u Leskovcu i prati dešavanja na jugu Srbije sa posebnim akcentom na Bujanovac, Preševo i Medvedju, na Kosovu i Metohiji, u severozapadnoj Makedoniji, ali i u širem regonu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend