10. okt 2022.

Prijavi se na radionicu UNS-a u Novom Sadu „Kako da pokrenem podkast i šta treba da znam o novinarskom preduzetništvu?“

Udruženje novinara Srbije (UNS) zajedno sa svojim ogrankom Društvom novinara Vojvodine organizuje dvodnevnu besplatnu radionicu "Kako da pokrenem podkast i šta treba da znam o novinarskom preduzetništvu?". Pozivamo novinare i medijske radnike, posebno mlade novinare, studente novinarstva i frilensere, da se prijave na obuku koju organizujemo 24. i 25. oktobra.

Prvog dana radionice sa polaznicima će raditi Vladimir Radinović i obuhvatiti teme: pokretanje podkasata – od ideje do realizacije, distribucija i građenje zajednice, marketing i monetizacija.

Drugog dana polaznici će moći da čuju iskustvo novinarke-preduzetnice Miljane Nešković koja će govoriti na temu osmišljavanja autorskog podkasta, odabiru tematike, pripremi za razgovor, odabiru sagovornika, vođenju razgovora, kao i poslovnim mogućnostima.

Prijave sa kraćom biografijom i kontakt telefonom i imejlom treba poslati na imejl uns.dnv@gmail.com  do 21. oktobra.

Miljana Nešković je autorka podkasta „Snaga uma“ na Nova.rs koji se emituje od 2020. godine. U tematskom središtu podkasta je mentalna snaga, tako da podkast obuhvata različite lične ili akademske lekcije gostiju o stvarima koje nam suštinski utiču na kvalitet života, misli, odluke i odnose s drugima. Novinarka je sa više od petnaest godina staža u medijima. Karijeru je počela na TV Metropolis, radila je na RTS-u, a novinarski se izgradila baveći se društvenim fenomenima i kulturom u štampanim medijima među kojima su Nedeljnik, NIN, Plejboj, Original… U jesen 2020. godine dolazi na Nova.rs kao kolumnistkinja i pokreće podkast „Snaga uma“ koji je u međuvremenu izrodio brojne ekskluzivne razgovore.

Vladimir Radinović ima više od 15 godina iskustva u digitalnim medijima sa fokusom na radijske formate i medije zajednice. Osnivač je platforme podcast.rs najvećeg regionalnog distributera podkasta kao i prve lokalne produkcijske kuće koja se specijalizovala za ovaj medijski format. Član je upravnog odbora Evropskog foruma medija zajednice (CMFE.eu). Sarađivao je sa mnogim medijskim kućama kao što su Gimlet, NPR, Radio Slobodna Evropa, Dojče Vele…

Broj mesta je ograničen.

UNS seminar organizuje u okviru projekta sa Evropskom federacijom novinara koji, između ostalog, za cilj ima usavršavanje novinara i medijskih radnika kako bi bili konkurentniji na medijskom tržištu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend