02. okt 2019.

Radio Beograd – najstariji elektronski medij koji prati trendove

U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, u zgradi gde je počelo svakodnevno emitovanje programa, Radio Beograd je proslavio 95. rođendan. Na svečanoj akademiji uručene su nagrade "Zlatni mikrofon" zaslužnim pojedincima za dugogodišnji rad, doprinos kvalitetu i slušanosti programa najstarijeg elektronskog medija na Balkanu.

Vitalni 95-godišnjak čuva tradiciju i ide u korak s vremenom. Kada se prvi put oglasio, emitovao je vesti, koncerte i izveštaj koji je postao jedan od njegovih amblema.

Radio je prvi uređaj koji je okupljao čitave porodice, komšije… zaslugom Radio Beograda „Vesele večeri“ i drugih zabavnih emisija. Pred njegovim mikrofonom smenjivali su se ugledni umetnici, pisci. Ovogodišnji „Zlatni mikrofon“ pripao je pesniku Ljubivoju Ršumoviću.

„Ni dan danas ne pišem za decu. Ja pišem za ljude u deci i decu u ljudima“, kaže Ršumović.

Od prve adrese u Knez Mihailovoj ulici do današnje u Hilandarskoj Radio Beograd je prešao malo rastojanje u kilometrima ali veliko u decenijama, razvoju sadržaja programa i primeni novih tehnologija.

„Već godinu dana program Radio Beograda se emituje u digitalnom signalu s predajnika Avala. Uveli smo i četiri nova tematizovana kanala tako da zajedno s ova četiri kanala Radio Beograd emituje 168 sati programa dnevno“, kaže direktor Radio Beograda Milan Nedić.

Još jedan dokaz da najstariji član RTS-ove porodice ostaje mlad duhom su oni, dobitnici studentske nagrade „Neda Depolo“ za kreativni doprinos radio-izrazu.

Video prilog RTS-a pogledajte OVDE.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend