16. jun 2017.

Rodić: Ne ulagujem se Vučiću

Vučića se nikada nisam plašio, a kamoli imao potrebu da mu se ulagujem, ali nije on moja tema, već stanje u kome je Srbija, ocenio je za Danas predsednik Adrija medija grupe Aleksandar Rodić i naglasio da je Srbija zemlja u kojoj svako ko digne glas i kaže nešto suprotno od Aleksandra Vučića dobija hajke, izmišljotine i gura se u blato.

Rodić navodi da su, uz Aleksandra Vučića, i svi ostali predsednički kandidati za koje je procenjeno da imaju značaj bili gosti redakcije Kurira, a trojici najjačih kandidata omogućen je direktan prenos mitinga, učešće u emisijama na video kanalu i ujednačeno praćenje aktivnosti.

Mi smo podržali promenu Vučićeve politike, ali smo iz godine u godinu videli da se vraća sebi i onome što je njegovo suštinsko biće. Jedno priča, drugo radi, rekao je Rodić.

I oni koji koji ne vole tabloide ne mogu da ospore da nismo prećutkivali informacije. Mi smo jedini prenosili demonstracije studenata, rekao je on i napomenuo da vest o demonstracijama ni lupom nije mogla da se pronađe na „nekadašnjim perjanicama nezavisnog novinarstva od Blica do TV B92“.

Rodić ističe da ne samo da se smejao, već je uživao kada je Vučić došao u komapaniju, jer je to bila demontracija uticaja AMG.

Zar mislite da bi Vučić, najmoćniji čovek u Srbiji, posle našeg pisma u kome smo mu javno rekli da ćemo na svaki njegov napad na našu kompaniju odgovoriti snažno, došao u posetu ili je već tada pokrenuo hajku na mene? Da li bi se ponašao snishodljivo i govorio da je srećan da se nije plašio da ćemo mu ugroziti rejting? Kako tada nismo bili reketaši i kriminalci, upitao je Rodić.

Vučić nas je nekada progonio kao ministar informisanja, podsetio je Rodić, a onda je pokušao da mi pomogne kada nas je progonio Mlađan Dinkić.

Dok se ne oslobodi neka televizija sa nacionalnom frekvencijom da može slobodno da izveštava o stvarnosti u Srbiji, građani koji nemaju internet živeće i dalje u paralelnoj stvarnosti koju stvara Vučić, smatra Rodić.

Rodić navodi i da je činjenica da je AMG pokazala interesovanje da spasi Politiku i Novosti od propasti, do koje je na kraju došlo.

Otpuštaju ljude, nemaju novac za plate, kredibilitet tih novina ne postoji. Kurir jeste najjači brend naše kompanije, ali je tabloid kao bilo koji u svetu. Međutim, mi u AMG vrlo dobro znamo kako se pristupa uređivanju različitog brenda, pa je naš Njuzvik ogledalo kredibilnog novinarstva, ukazao je Rodić.

Rodić ističe da nije pobegao iz zemlje, već je na letovanju, da nikada nije krivično gonjen, a sve izvode o poreskim prijavama objavljene su u Kuriru.

Neki mi kažu da je ovo model ponašanja koji je Vučić primenjivao na pokojnom Slavku ćuruviji, izmišljene sudske presude, višemilionske kazne, blaćanje 24 sata. Nikada se ne bih poredio sa Ćuruvijom, ali ne mogu da ne podsetim da ni njega nije volela građanska Srbija, ali mu danas rado stavlja cveće pored spomen-ploče, rekao je Rodić.

1 komentar za: “Rodić: Ne ulagujem se Vučiću

  1. ilija

    e nemoj samo rodic da prica i da sapasava Srbiju. do sada je hvalio i pisao se najboje o vucica pa i ga ptimio a sada on ne valja. mad daj tu ima nesto i da kurir je taboid i to onaj nagori.

    23. јун 2017. at 15:00

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend