10. okt 2017.

Šaponjić: Reporterska priča se ne stvara u redakciji

"Ne može se reportaža dobiti u redakciji. Treba se namučiti, smrznuti, nekad zaplakati od muke, ostati zavejan, ponekad čak i život rizikovati. To je reportaža, to je reporterski posao", rekao je dopisnik „Kurira“ i član Izvršnog odbora UNS-a Zoran Šaponjić na otvaranju ovogodišnjeg 22. internacionalnog festivala reportaže i medija „Interfer - Zlatna Nika".

Jedan od naših najboljih reportera je u više navrata ponovio da je ovaj festival za njega čudo, jer je „okupiti reportere, raditi na reportaži, promovisati reportažu u ovom vremenu, kada je vrhunski reporterski izazov postao naći nečiji objavu na Tviteru ili Fejsbuku, čudo“.

„Ovaj festival je dokaz da smo mi reporteri još živi, jesmo proređeni, malo nas je, ali nas ima. Dokaz je da nije priča u rijaliti šou, da nije priča kopati po internetu i prepisivati priče, priča je na terenu“, rekao je Šaponjić i dodao da se reportaža ne može dobiti kada se sedi u redakciji.

Festival „Interfer“ više od dve decenije okuplja novinare, reportere i druge medijske stvaraoce na godišnjoj smotri najboljih reportaža i najupečatljivijih priča. Ove godine trajao je od 6. do 9. oktobra, kada su u Pres centru Udruženju novinara Srbije dodeljene diplome, priznanja i statua „Zlatne Nike“ najboljim TV, novinarskim, radio i društveno odgovornim reportažama.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend