29. maj 2018.

Svečano otvaranje multimedijalne izložbe o značaju i razvoju institucije Poverenika

Mulltimedijalna izložba Razvoj i značaj institucije Poverenika za informacije od javno značaja i zaštitu podataka o ličnosti biće otvorena u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije, Skerlićeva 1, u ponedeljak, 28.maja u 18 časova.

Multimedijalna izložba predstavlja jednu od aktivnosti Projekta Izgradnja kapaciteta Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti za efektivno i adekvatno izvršavanje njegovih zakonskih ovlašćenja i obezbeđivanje ostvarivanja prava na slobodan pristup informacijama i prava na zaštitu podataka u skladu sa evropskim standardima, koji se na osnovu Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške koji se odnosi na Bilateralni program, zaključenog 18.11.2013.godine i Priloga br.2 Sporazuma od 03.08.2015. godine, finansira iz sredstava tog programa.

U okviru izložbe razvoj i rad institucije Poverenika biće prikazan kroz različite vidove audio i vizuelnih sadržaja, kako bi se ova institucija predstavila na jednostavan, interesantan i razumljiv način. Primera radi, javnost će putem određenih video sadržaja dobiti informacije o Povereniku, ali će takođe biti u prilici i da vidi kako izgledaju konkretni predmeti i procesi njihovog rešavanja. Takođe, kroz ovakav vid izložbe moći će da se isprati uticaj modernih tehnologija na ostvarivanje osnovnih ljudskih prava kao što su pravo na pristup informacijama od javnog značaja i pravo na zaštitu podataka o ličnosti čije ostvarivanje obezbeđuje Poverenik.

Izložba će moći da se pogleda u periodu od 29. maja do 2. juna 2018. godine, radnim danima od 8,00 do 21,00, u subotu od 8,00 do 15,00 časova u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije, Skerlićeva 1, Beograd.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend