10. mar 2023.

TeleSrbija je danas postao registrovan elektronski medij!

Portal TeleSrbija je danas upisan u Registar medija Agencije za privredne registre pod brojem IN001295. Ovo je izvanredna vest, i nešto o čemu nisam mogao ni sanjati kada sam pre 2 godine započeo ovaj portal.

Kao prvi medij u Srbiji posvećen tržištu telekomunikacija, sa ponosom sam izgradio brend kojem ljudi veruju, na koji mogu da se oslone za ključne informacije, putem kojeg mogu da se informišu o aktuelnostima, ponudama, ali i dostupnosti infrastrukture, uslugama i slično.

Rast portala je izvanredan, na šta sam izuzetno ponosan. Naši alati su čitaocima portala i dalje jedan od najkorisnijih resursa, a u narednih nekoliko nedelja pustićemo novu verziju alata za lociranje baznih stanica mobilne telefonije, kao i još nekoliko manjih alata koji će korisnicima biti jako vredni.

Ovim putem zahvaljujem svakom čitaocu na ukazanom poverenju i podršci koju nam pružaju, i obećavam da ćemo nadalje biti još bolji, još energičniji, i još prisutniji.

Kao registrovani elektronski medij, portal TeleSrbija će nastojati da u budućnosti izveštava i sa vodećih domaćih konferencija IKT industrije, uz još veći pristup informacijama i događajima nego ranije.

U skladu sa članom 52. Zakona o javnom informisanju i medijima („Sl. glasnik RS“, br. 83/2014, 58/2015 i 12/2016 – autentično tumačenje), portal TeleSrbija će uskoro biti u mogućnosti da pruži bezbedno okruženje za anonimno deljenje poverljivih informacija, putem Tor skrivenog servisa koji ćemo pokrenuti u te svrhe.

Uz zakonsku zaštitu, i potpuno odsustvo prikupljanja metapodataka o pristupu našem „SecureDrop“ Tor skrivenom servisu, ohrabrićemo uzbunjivače, zaposlene, lica pod NDA ugovorima, i sličnom, da sa nama podele informacije od javnog značaja po korisnike telekomunikacionih servisa u Srbiji.

O uvođenju platforme „SecureDrop“ bićete obavešteni u odvojenom tekstu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend