25. nov 2018.

U nedelju počinje snimanje filma o bombardovanju zgrade RTS-a

“Redakcija dramskog i domaćeg serijskog programa Radio-televizije Srbije (RTS) u nedelju, 25. novembra, počinje snimanje filma „O životu i o smrti“ koji se zasniva na tragičnom događaju bombardovanja zgrade RTS-a u aprilu 1999. godine”, rekao je Udruženju novinara Srbije (UNS) glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa RTS-a Nebojša Bradić.

Foto: FoNet

Bradić je UNS-u rekao da se film snima po scenariju dramskog pisca Predraga Perišića, urednika u RTS-u, a režiser je Predrag Velinović. Premijerno emitovanje planirano je sledeće godine, prilikom obeležavanja dvadeset godina od NATO bombordovanja zgrade RTS-a i pogibije 16 radnika.

“Film ‘O životu i smrti’ obuhvata pet fiktivnih priča koje povezuju naizgled nepovezane grupe junaka čije će se životne putanje, igrom različitih okolnosti, ukrstiti u noći bombardovanja zgrade RTS-a, 22. na 23. april 1999. godine”, rekao je UNS-u Bradić.

On kaže da su u filmu neki od glavnih glumaca Dragan Petrović Pele, Dara Džokić, Nada Šargin, Milutin Milošević, Danijela Kuzmanović, Strahinja Blažić, Milica Sužnjević, Nataša Perić, Pavle Mensur…

Urednica filma “O životu i smrti” je Kristina Đuković, producent Dragana Bogdanović, izvršni producent Milorad Konrad, direktor fotografije Milorad Glušica, kostimograf Aleksandra Aleksandrić, a scenograf Miroslava Andrejević, rekao je UNS-u Bradić.

J. P.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend