18. jun 2020.

Bolton: Tramp rekao da su novinari ološ koji treba pogubiti

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton objavio je u svojoj knjizi da je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp prošle godine rekao da su novinari ološ koji treba da bude pogubljen. Tramp je Boltona nazvao ludakom koji laže

Donald Tramp (foto: Michael Vadon / CC)

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da su novinari „ološ“ (scumbags) koji bi trebalo da bude pogubljen (executed), navodi u svojoj novoj knjizi „The Room Where It Happened“ američki diplomata i bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.

Knjiga će biti objavljena 23. juna, a kopiju je dobio dnevni list Vašington post, koji je i objavio deo navoda iz Boltonovih memoara. Prema Boltonu, Tramp je komentar o novinarima izrekao u julu prošle godine, u Nju Džersiju.

Bolton navodi da je Tramp bio prilično nezadovoljan zbog medijskog izveštavanja o svom predsednikovanju, poručujući da bi više novinara trebalo da bude uhapšeno i pritvoreno kako bi vlada mogla da ih natera da otkriju svoje izvore, prenosi Vašington post.

„Ti ljudi bi trebalo da budu pogubljeni. Oni su ološ“, rekao je Tramp, prema Boltonovoj tvrdnji.

Tramp je Boltona na Tviteru nazvao ludakom, navodeći da je knjiga sastavljena od lažnih priča. Prema Trampovim navodima, Bolton je govorio sve najbolje o njemu, sve dok ga nije otpustio, dodajući kako je u pitanju „dosadna budala“ koja je samo želela da ide u rat.

„Pogubljeni? Šokantno je da bi američki predsednik rekao tako nešto. Ali misao da bi ovaj predsednik Amerike to rekao ne bi trebalo da predstavlja iznenađenje. Poslednje tri godine, i više, nazivao je medije ‘neprijateljem naroda’ i koristio je retoriku kojom se služe diktatori tamo gde se novinari zaista ubijaju“, napisao je Tom Džons iz Pojnterovog instituta.

„The Room Where It Happened“ na 592 stranice donosi Boltonove memoare iz Bele kuće.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend