07. nov 2019.

Izazovi za medije i demokratiju glavne teme Svetskog foruma demokratije u Strazburu

Izazovi sa kojima se demokratija i mediji suočavaju u vremenu brzih informacija glavna su tema ovogodišnjeg Svetskog foruma demokratije koji je otvoren danas u Strazburu.

Forum pod nazivom „Da li je demokratija ugrožena u informatičkom dobu“ održava se od 6. do 8. novembra pod pokroviteljstvm Saveta Evrope.

Prema rečima organizatora, informacije se u modernom vremenu dramatično menjaju. Mediji se nadmeću i pokušavaju da održe korak sa brojnim sajtovima, društvenim mrežama i blogovima na kojima se šire informacije. Sve to omogućava milionima ljudi širom sveta da šire informacije samo „jednim klikom“, bez ikakve provere, što otvara pitanje pouzdanosti i dostupnosti informacija.

Forumu prisustvuju predstavnici medija, aktivisti i politički lideri iz celog sveta.

Svetski forum demokratije u Strazburu predstavlja jedinstvenu platformu za donosioce odluka i aktiviste koji imaju priliku da razgovaraju o ključnim izazovima za demokratije širom sveta.

Teme o kojima će raspravljati su „Demokratija umire u mraku – imamo li sve informacije koje su nam potrebne“, „Obnova poverenja u medije“, „Informacije i tehnologija – prijatelji ili neprijatelji“, „Sloboda izražavanja i zaštita novinara – multilateralni dgovor“. Ovo je osmi formu po redu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend