27. okt 2021.

Mafijaš poslao plaćene ubice da likvidiraju novinara

Poznati italijanski novinar i televizijski voditelj emisije "Report", Sigfrido Ranuči otkrio je u direktnom radio programu da je od polovine avgusta pod stalnom policijskom zaštitom zbog pretnji jednog mafijaša da će ga ubiti zbog emisije o rasturanju droge i mafijaškim vođama.

Ranuči, koji je voditelj veoma cenjene i popularne emisije RAI „Report“ rekao je za agenciju Ansa da je ubistvo naurčio mafijaš, trenutno u zatvoru, koji je pre zatvorske kazne tesno sarađivao sa kolumbijskim narko-bosom Pablom Eskobarom kao i desničarskim terorističkim pokretima.

Sigifrido Ranuči nije prvi put meta pretnji zbog svog novinarskog posla – zbog toga je još od 2009. godine pod policijskom pratnjom, samo što je nakon novih pretnji ta zaštita pojačana i produžena na 24 sata.

„Ne brine me policijska zaštita, već činjenica da su sve više ugroženi novinari zbog svog posla“, izjavio je Ranuči.

Emisija „Report“ koja se bavi istraživačkim novinarstvom nije meta samo neazdovoljnih kriminalnih vođa već i stotina drugih osoba, preduzeća ali i političara čije protivzakonito delovanje novinari otkrivaju.

Stotine sudskih tužbi pokrenuto je protiv autora emisije, a bilo je i pokušaja političara da emisiju „ukinu“, ali su sve tužbe i pokušaji završeni u korist novinara „Reporta“, koji svoje izveštaje detaljno provere i baziraju isključivo na utvrđenim činjenicama.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend