06. jun 2017.

Naslovnica sa ženom golih grudi, hidžabom i zastavom izazvala bijes islamista i Amerikanaca!

Jedan od najdugovječnijih američkih časopisa za odrasle, Hustler, nikad se nije ustručavao provocirati svojim naslovnicama.

Zbog toga su nebrojeno puta optuženi za rasizam i seksizam, a najnovijom naslovnicom neumorni Larry Flynt još jednom je pokazao da zna bocnuti baš tamo gdje treba. Ispod fotografije žene koja nosi američku zastavu kao hidžab, a koji joj ipak otkriva dio golih grudi, stoji natpis “Freedom First”, odnosno “prvo sloboda”.

Naslovnica je izazvala snažne reakcije na društvenim mrežama jer vrijeđa patriotske i vjerske osjećaje Amerikanaca, dok je Larry, kaže, samo htio otvoriti pitanje što to znači biti Amerikanac danas?

Očekivano, prikazivanje hidžaba koji nosi gotovo gola žena na naslovnici muškog časopisa mnogi su osudili kao nepoštovanje prema pravoj simbolici hidžaba koji muslimanske žene nose za pokrivanje kose i kao simbol skromnosti.

hustler_naslovna

Preuzeto sa jutarnji.hr

Čestitke na gluposti

Drugi su se pak našli uvrijeđeni zbog toga što se američka zastava nosi kao hidžab, što izražava nepoštovanje prema samoj zastavi koja simbolizira američke ideale. Hustler je kontroverznom naslovnicom uzburkao javnost koja je svoje stavove iznijela na Twitteru.

“Ova naslovnica vrijeđa svakoga”, “Bolestan sam i umoran od regresivne liberalne potrebe za fetišizmom ženskog pokrivanja. Pitajte žene koje žive u društvima koja ih prisiljavaju da nose pokrivala koliko je to seksi”, “Čestitam Hustleru na objavljivanju apsolutne gluposti”, samo se neke od reakcija internetske javnosti. Neki korisnici Twittera smatraju da ova naslovnica preispituje vjerska uvjerenja, dok se jedan korisnik pak pita: “Nije li ova naslovnica u osnovi pljuvanje u lice islamistima?”

Javna osuda

Nakon što je naslovnica burno dočekana na društvenim mrežama, sve je komentirao i vlasnik Hustlera, medijski mogul Larry Flynt.

“Hustlerovo jubilarno izdanje, bez poštovanja prema ikome, politička je izjava protiv tabua represije”, rekao je Flynt za Fox News.

No, ovo nije prvi put da se Hustler suočio s polemikom i osudama javnosti. Od svog prvog izdanja 1974. godine Flyntov Hustler se protivi društvenim normama, uspijevajući probuditi, naljutiti i zabaviti javnost u jednakim dozama, pa ga se zato često naziva perverznijom alternativom relativno umjerenom Playboyu.

Časopis je i ranije na naslovnici kombinirao žensku intimu i američku zastavu, a svaki put rezultat je šokantan. Naime, 1976. godine naslovnica prikazuje žensko međunožje poluprekriveno bikinijem s motivom američke zastave. Hustler je šokirao i 1978. s naslovnicom u povodu Majčina dana koja prikazuje golu ženu s grafičkim prikazom njezine utrobe s djetetom.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend