07. feb 2022.

Papa Franja srušio još jedan tabu – gostovao u tok šou

Papa Franja srušio je još jedan tabu od kako je pre devet godina izabran za poglavara Rimokatoličke crkve - prvi put je gostovao u jednom televizijskom tok šou.

U popularnoj emisiji italijanske državne televizije RAI, koja se emituje nedeljom uveče, papa je govorio o svojim ličnom sklonostima, ali i o pitanjima kao što je migrantska kriza i napetosti oko Ukrajine.

Papa je iz Vatikana preko video linka odgovarao na pitanja voditelja u milanskom studiju.

Papa Franja često daje intervjue za italijanske i strane medije od kako je 2013. izabran za poglavara katoličke crkve, ali ovo je prvi put da je odgovarao a pitanja u jednoj emisiji koju redovno prate milioni gledalaca.

Upitan o nedavnoj poseti prodavnici ploča u Rimu, papa je rekao da obožava klasičnu muziku, ali i tango kao i mnogi Argentinci koji potiču iz Buenos Ajresa.

„Ko ne pleše tango nije iz Buenos Ajresa“, rekao je Franja.

Odgovarajući na pitanje da li se oseća usamljeno ili ima prijatelje, on je rekao da ima prijatelje, da ih je malo ali su pravi.

Franja javne izjave obično završava rečima „ne zaboravite da se molite za mene“.

Na kraju večerašnjeg intervjua on je zamolio one koji se ne mole, da mu bar „pošalju dobre misli“ jer mu je potrebna bliskost sa ljudima.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend