18. feb 2022.

Prestigao i Google: TikTok je najpopularniji domen na internetu

TikTok je i zvanično postao najpopularniji domen na internetu i time svrgnuo Google sa trona prvi put u poslednjih 15 godina.

I nekoliko godina nakon osnivanja ove društvene mreže, TikTok manija ne jenjava. Prema izveštaju sajta Cloudflare, najpopularniji domen na internetu u 2021. bio je upravo TikTok, a za njim na drugom i trećem mestu su Gugl i Fejsbuk.

Gugl je više od deceniju i po uvek bio na vrhu liste najposećenijih destinacija na internetu. To ne čudi s obzirom na količinu usluga koje Gugl nudi u svom portfelju. Ovo uključuje i najpopularnije platforme kao što su YouTube, ili usluge poput Gmail-a i Google Mapa..

Na popularnost TikToka značajno je uticala pandemija korona virusa tokom koje je drastično uvećan broj korisnika, a popularnost mreže u tom periodu je porasla nekoliko puta.

Samo dve godine ranije, ova mreža je bila sedmi najpopularniji domen na planeti. Međutim, taj trend se promenio za neštio više od godinu dana i aplikacija je postala najpopularnija destinacija na internetu.

S obzirom da se je TikTok relativno nova mreža, ovaj trend je možda mnogima iznenađenje. Sa druge strane, TikTok je najbrže rastuća mreža ikada i bio je aplikacija sa najvše preuzimanja tokom prošle godine.

Najpopularnija destinacija na internetu odavno više nije samo mesto na kome tinejdžeri plešu i razmenjuju se mimovi. Neki od najpopularnijih sadržaja su saveti za lepotu, recepti kao i video snimci sa uputstvima iliti popularno – tutorijali.

Kompletna lista 10 najpopularnijih domena:

TikTok

Google

Facebook

Microsoft

Apple

Amazon

Netflix

YouTube

Twitter

Whatsapp

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend