30. sep 2021.

Rusija zapretila da će blokirati Jutjub zbog uklanjanja dva kanala RT

Rusija je danas zapretila da će blokitari Jutjub, dan nakon što su sa te platforme Gugla uklonjena dva kanala ruske televizije RT na nemačkom jeziku, uz obrazloženje da ne poštuju pravila izveštavanja o pandemiji kovida.

Foto: Pixabay

Ruski regulator Roskomnadzor je saopštio da će blokirati Jutjub u Rusiji, ukoliko kanali RT na nemačkom jeziku ne budu vraćeni, preneo je Politiko.

Jutjub je saopštio da je televiziju RT, zbog nepoštovanja pravila izveštavanja, najpre kaznio sedmodvenom zabranom emitovanja, a pošto je ona pokušala da je izbegne tako što je koristila kanal na kome emituje jedan svoj šou program, odlučeno je da se ukinu oba kanala.

Glavna urednica RT Margarita Simonjan zabranu emitovanja je nazvala „medijskim ratom koji je Nemačka proglasila Rusiji“ i pozvala je ruske vlasti da odgovore recipročno tako što će nemačkim javnim servisima, kao što su ARD i ZDF, zabraniti da emituju program u Rusiji.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da ukidanje programa RT u Nemačkoj predstavlja „medijsku agresiju bez presedana“.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend