29. sep 2021.

Top 10 TikTok profila u Srbiji

Da li ste čili za Sergeja Pajića? Da li vam nešto znači ako kažem da ga više od milion ljudi prati na TikToku, skoro koliko i najpoznatijeg fudbalera sveta Kristijana Ronalda?

Foto: Unsplash/montaža danas.rs

Prema Guglu, Pajić je muzički izvođač, sa sedam pesama objavljenih u prethodnih nekoliko meseci. Za stručnjake digitalnog marketinga, on je influenser i to regionalni. Svojim klipovima privlači pažnju najviše tinejdžera, a na broju pregleda nekih snimaka bi mu pozavideli najgledaniji televizijski formati.

@sergejpajiccsjecate se ovog plesa?🥺♬ What You Know Bout Love – Pop Smoke

U svojim videima uglavnom lipsinkuje, odnosno otvara usta i pozira, dok u pozadini ide neka pesma. Učestvuje i u nekim TikTok izazovima, koji su najčešće muzičkog i plesnog karaktera.

Zapravo, ono što on radi na svom nalogu @sergejpajicc moglo bi da se karakteriše kao klasičan profil na ovoj društvenoj mreži, ali očigledno poseduje ono što publika želi.

Zapravo, on je predstavnik nove generacije i sasvim je logično da je potekao sa TikToka, kao što su zvezde nekih ranijih generacija nastajale na Instagramu, Jutjubu ili magazinu Bravo i MTV-u.

Ono što razlikuje TikTok od ostalih mreža jeste način na koji plasira sadržaj na početnim stranama svakog korisnika. Ova platforma će vam po pravilu prikazivati “for you”, odnosno stranicu na kojoj algoritam izbacuje sadržaj za koji pretpostavlja da vas zanima. Znači, fokus nije na tome ko snima, nego šta snima.

Ta promena nije onemogućila stvaranje TikTok influensera, štaviše, one sa zanimljivim sadržajem je pogurala da “porastu” mnogo brže nego što bi to na ostalim mrežama. Tako da smo napravili listu onih koje je TikTok učinio poznatima.

@dosije_h

Đorđe Kišić ima glas kao poznati televizijski novinar crne hronike Mašan Lekić i to koristi kako bi pravio brojne skečeve. Kreira komičan sadržaj, što je zanimljiv kontrast. Kako je sam za medije govorio, želeo je samo da vidi kako ova mreža funkcioniše.

@dosije_hProdaja majice ❤️❤️❤️##masanlekic ##imitacija ##fy ##fyp ##foryoupage ##viral♬ The Godfather – Movie Theme – Giampaolo Pasquile

Uz Lekića, imitira još nekoliko stereotipnih likova iz našeg života, ali i nekoliko poznatih ličnosti. Tim sadržajem je stigao do 137.000 pratilaca.

@wolfdoraa

Ukoliko ne znate ko su gaserke, Teodora Popovska će vas upoznati s njima. Kroz klipove u kojima imitira “nafurane” tinejdžerke, koje se prenemažu dok govore i “gasiraju se”, odnosno govore kako su bogate, ludo se zabavljaju i svi momci su opsednuti njima, ukazuje na devojčice koje su se u ranijim generacijama zvale fenserkama i šminkerkama.

@wolfdoraa stuck in shadowban 💕💕 ig: t.popovska🦋 #foryou #fyp #viral #trend #foryoupage #talikusa #pickme ♬ original sound – Teodora Popovska 🦋

Uz to Teodora podiže svest mladih o brojnim stvarima i često demistifikuje priču o influenserima kao ljudima koji imaju savršene i uzbudjive živote. Na taj način pomaže mladima po pitanju mentalnog zdravlja i samopouzdanja.

@aleksatodorovicev

Aleksa se bavi digitalnim marketingom i odnosima s javnošću, ali je na društvenim mrežama napravio brend i od sebe. Takođe radi kao maneken i model, o čemu često govori na TikToku, na kojem ga prati 88.000 korisnika.

@aleksatodorovicevSta mislite koji dogadjaj je u pitanju?✨ ##4you♬ original sound – Aleksa Todorovic

Snima svoje vlogove, klipove u kojima pokazuje aktivnosti tokom dana, ali često pratioce “vodi” na brojne turističke destinacije. Takođe se dobar deo njegovog sadržaja odnosi na odgovaranje na pitanja fanova.

@vojaking

Upravo kroz odgovaranje na pitanja postao je poznat Vojislav Lepojević. On ima serijal “živa bila”, u kojem mu pratioci predstavljaju svoje životne probleme, a on im na komičan način nudi rešenja.

@vojakingReply to @tugaizporchea ziva bila ##fyp ##zivabila♬ original sound – voja king

Ti saveti su zanimljivi za skoro 260.000 ljudi. Voja je pre TikToka bio poznat i na Instagramu, ali popularnost je stekao na ovoj mreži.

@bebiicaaa

Bebica snima različiti sadržaj, ali najviše pažnje privlači kad iz svog ugla oslikava na koje su sve načine ugrožena prava žena. Govori o seksualnom napastvovanju i ostalom neprimerenom ponašanju muškaraca prema ženama.

@bebiicaaapisite odgovore u komentarima ##InfluenceAcademy ##fypシ @aleksatodorovicev♬ Originalton – bebiicaa

Tako je još jedna od kreatorki na ovoj društvenoj mreži, koja ruši mit da današnje klince zanima samo lak sadržaj, s obzirom na to da ima više od 73.000 fanova.

@styleofandrew

Student medicine, koji vodi računa o koži i obožava odeću. To bi bio kratak opis Andreje Andrejevića i sadržaja koji on plasira na ovoj društvenoj mreži.

@styleofandrewKoja mi najviše pristaje? 🤔😆🧑🏻‍⚕️ ##fyp ##foryoupage ##viral ##balkan♬ I like you have a cupcakke – reibert 👨🏼‍🍼🧛🏾🏳️‍🌈

Prati ga skoro 100.000 ljudi, koji mogu da saznaju mnogo toga što ih zanima o medicini, kao i studiranju na tom fakultetu.

@nikastankovic

Nika je plesačica, što je zapravo u startu čini nekim ko će praviti privlačan sadržaj za TikTok, jer su plesni izazovi vrlo popularni na ovoj platformi.

@nikastankovickasnim sa trendom 😬🌊♬ Bacam keš – Wajwai

U trenutku kad vi čitate ovaj tekst, verovatno će njen nalog imati više od 200.000 platilaca.

@mihailokocic

Mihailo je Nikin kolega, ali pored toga što kači snimke plesa, prikazuje i kako kuva ili pravi neke transformacije.

@mihailokocicMorao sam još jednom najjači dance na tiktoku 😎 ##serbia ##balkan ##eurovision ##ukraine ##shum♬ Dancing Lasha SHUMbai – Philip

Ima 87.000 korisnika, model je, fotograf i student.

@barbiafrika

Barbi sebe predstavlja kao prvu srpsku TikTokerku, što po broju pratilaca, koji premašuje 3,3 miliona, verovatno i jeste.

@barbiafrika@jecafrika 😂😂😂##fyp ##barbiafrika ##frozen ##disney ##cartoon ##acting ##princess ##viral♬ Let it go x Wildest dreams – Evelyn

Snima uglavnom viralne TikTok trendove, koji najčešće podrazumevaju ponavljanje određenih plesnih pokreta uz muziku. Takođe, ima videe u kojima se šminka i oblači kako bi prikazala neki lik iz bajki, poput Zvončice ili Snežane.

Kroz prikazivanje ovih profila, pokazuje se i raznolokost sadržaja prisutnog na ovoj mreži, te svako može naći nišu koja ga zanima i to pratiti.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend