29. sep 2021.

Ko su najpopularniji ljudi na TikToku u svetu?

Bitbokser, poznati holivudski glumac, iluzionista, poznata influenserka i pevačica samo su neki od vlasnika najpraćenijih naloga na TikToku. Svaki njihov video sa nestrpljenjem iščekuje nekoliko miliona fanova.

Platforma koja broji više od 1,1 milijarde korisnika izvor je zabave, inspiracije i kreativnosti za sve više mladih ljudi. Popularnost TikToka, društvene mreže koju je osnovala 2016. kineska kompanija ByteDance nekontrolisano raste, dok se broj korisnika povećava iz dana u dan.

Prednost ove aplikacije nad drugim društvenim mrežama jeste kraći format video snimaka, kao i pažljiv algoritam, što je čini izuzetno adiktivnom.

TikTok aplikacija preuzeta je više od tri miliona puta na Google play prodavnici, dok je na Apple prodavnici preuzeta neverovatnih 33 miliona puta.

Starije generacije navikle su na Fejsbuk, međutim, veliki broj osoba između 14 i 25 godina daje prednost TikToku. Popularizacija mnogih sadržaja, muzike, knjiga, filmova, neretko je povezana sa trendovima na ovoj platformi. Čini se da je praćenje trendova, moderan i atraktivan izgled, kao i jedinstven humoristički sadržaj imperativ za popularnost na Tiktoku.

Sa preko 125 miliona pratilaca, sedamnaestogodišnja Čarli D’ Amelio je najpoznatija TikTokerka na svetu. Čarli uglavnom deli sadržaj iz svoje svakodnevice, pleše, šminka se i radi poznate „čelindže“ (izazove prim. aut).

@charlidamelio♬ Made A Way – FaZe Kaysan

Senegalac Khabane Lame, proslavio se zbog svojih humorističkih videa u kojima na duhovit način ismeva besmislene tutorijale. Khabane je sakupio skoro dve milijarde lajkova bez da u svojim klipovima progovori i jednu reč.

@khaby.lameCould be the new Khaby ?🤣🤣 👩🏿‍🦱 🤲🏾 Potrebbe essere il nuovo Khaby? ##learnfromkhaby ##imparacontiktok ##stitch♬ suono originale – Khabane lame

Sličan broj pratilaca (više od 80 miliona) dele američke TikTokerke Adison Rej i Bela Porč.

Adison je plesačica, te se uglavnom snima kako igra, a od nedavno se bavi i pevanjem. Prisustvovala je ovogodišnjoj svečanosti Met Gala, što je izazvalo mnogo negativnih reakcija, budući da se našla na crvenom tepihu sa mnogim proslavljenim javnim ličnostima.

@addisonre@avadeblassie 💓💗💗💖 @versace need to learn the whole dance and do it again♬ from tha back x miss the rage – jovynn

Bela Porč, Amerikanka filipinskog porekla, proslavila se zbog videa u kojima pravi duhovite i detinjaste facijalne ekspresije. Video zbog kog je postala „viralna“ pregledan je preko 600 miliona puta.

@bellapoarch To the 🐝 🐝 🐝 #fyp ♬ M to the B – Millie B

Sledeći je Zak King, iluzionista iz Los Anđelesa koji fascinira svoje pratioce magičnim trikovima. Zak svoje videe naziva „digitalnim lukavstvom“, a njih pomno prati 65 miliona ljudi.

@zachkingNever walk on someone’s ##chalk ##art♬ original sound – Zach King

Zanimljivo je da se među 10 najpoznatijih TikTokera našao i glumac Vil Smit. Čini se da Vilova popularnost ne opada već decenijama, a on pronalazi moderne načine za komunikaciju sa fanovima od kojih je 62 miliona na platformi Tiktok.

@willsmithEver had a dream like this? 📹: @toomuchlag_♬ original sound – Will Smith

Sedmi po popularnosti je oficijelni nalog društvene mreže TikTok koji prati 55 miliona ljudi.

Odmah iza ovog naloga nalazi se Diksi D’Amelio, sestra bliznakinja gorepomenute Čarli. Kao i sestra, Diksi sa svojim pratiocima deli savete za šminkanje, prati trendove, pleše i „lipsinkuje“.

@dixiedameliotiktok♬ original sound – alyssa

Među najpraćenijima je i Spenser X, mladi bitbokser iz Njujorka. Ovaj mladić je naučio da bitboksuje u srednjoj školi, a pre TikToka objavljivao je videe na Jutjubu.

@spencerxMake the ground shake 🗣💥💥💥♬ original sound – Spencer X 

Loren Grej zarađuje 175.000 dolara po jednoj objavi, a njen sadržaj uglavnom prate tinejdžerke. Loren je ljubiteljka šminke, modnih trendova, a od skoro se bavi i muzikom.

@lorengraywasn’t a big red lip girl until i found @bitebeauty ♡  loving the new ##PowerMoveLipstick, which is your fav? use code LOREN20 ! ##BiteBeautyPartner♬ IMAGINATION – Lize Mynhardt

Ova, za mnoge i dalje neistražena i neshvatljiva platforma, ponudila je nove idole mlađim generacijama. Iako su neki mišljenja da je provođenje vremena na TikToku banalno i zaglupljujuće, tinejdžeri ga, pak, obožavaju. Da li je ovo jedinstvena platforma za kreativce ili prosto gubljenje vremena, na vama je da procenite.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend