29. mar 2017.

Adria medija od aprila preuzima distribuciju srpske štampe u Makedoniji

„Kompanija Adria medija Balkan, ćerka firma Adria medija grupe iz Beograda, koja izdaje najtiražniji makedonski dnevni list ’Sloboden Pečat’ i jedan je od najvećih distributera na makedonskom tržištu, od početka aprila preuzeće kompletan uvoz i distribuciju srpske štampe na teritoriji Makedonije. Ovim će biti zaustavljen najveći prekid u distribuciji štampanih medija iz Srbije u Makedoniji“, rekli su za sajt Udruženja novinara Srbije (UNS) iz Adria medija grupe.

UNS je u nekoliko navrata pisao o krizama u distribuciji srpske štampe u Makedoniji. Poslednja obustava traje od 6. februara ove godine, zbog dugova makedonskog distributera Media print Makedonija srpskom Beokolpu. Dnevne i nedeljne novine iz Srbije tako se već skoro dva meseca nigde u Makedoniji ne mogu kupiti.

Komercijalni direktor firme Beokolp Draško Đurić rekao je za sajt UNS-a da još nema informacija o tome ko će preuzeti distribuciju i da će ova firma o daljim koracima odlučiti kada bude imala više informacija.

„Za sada ništa još ne znamo, kada budemo imali informaciju da je neko preuzeo taj posao, odlučićemo. Media print Makedonija nam još uvek duguje, ništa od zaostalih dugova nisu izmirili i mi smo ih utužili pred makedonskim sudovima. Nadamo se da će se uskoro problem sa distribucijom rešiti i da će čitaoci u Makedoniji, posle skoro dva meseca, uskoro moći da kupe štampu na srpskom jeziku“, kaže Đurić.

Pre ove, najduže pauze u distribuciji srpske štampe u Makedoniji, dnevnih i nedeljnih novina iz Srbije, iz istih razloga, nije bilo više od deset dana u oktobru 2016. godine.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend