17. jun 2020.

GSS media, povezana sa Telekomom Srbija, neovlašćeno emitovala program

Apelacioni sud u Beču potvrdio je prvostepenu presudu suda protiv platforme GSS Media zbog neovlašćenog emitovanja emisija produkcije Grand nalažući im da nadoknade nastalu štetu. Ovim je postupak po tužbi Granda pravosnažno okončan.

GSS Media je platforma koja pruža mogućnost dijaspori da gledaju kanale iz regiona preko interneta i ima strateško partnerstvo sa Telekomom Srbija u Austriji. Preko svoje platforme, GSS Media je neovlašćeno emitovala najpopularnije Grandove emisije „Zvezde Granda“, „Nikad nije Kasno“ i „Zvezde Granda – Specijal“ na TV Prva.

Pošto se GSS oglušio na sve molbe da se zamrače Grandovi sadržaji, nastavljajući da krši zakon, Grand je tokom 2018. i 2019. godine, pred Privrednim sudom u Beču vodio postupak protiv te kompanije zbog povrede prava intelektualne svojine.

Prvostepeni postupak pred bečkim sudom je okončan 2019. godine u potpunosti korist Granda.

Sud je tada utvrdio da je GSS povredio isključiva prava Granda time što je neovlašćeno reemitovao emisije. Takođe, naloženo im je da dostave na uvid finansijske podatke kako bi se odmerila adekvatnu naknadu koju treba da isplate Grandu.

GSS je podneo žalbu na prvostepenu presudu, a u međuvremenu nastavio da povređuje prava Granda, potpunosti ignorišući instrukcije prvostepenog suda. Međutim, Apelacioni sud u Beču je odbacio tu žalbu i potvrdio presudu protiv GSS-a, čime je postupak pravosnažno okončan.

Imajući u vidu da ova kompanija nije postupila po naređenju suda da dostavi finansijske podatke, Grand je pokrenuo postupak prinudnog izvršenja a sud je naložio GSS-u da bez odlaganja plati sve iznose i dostavi sve dokumente, uz plaćanje penala za svaki dan kašnjenja.

Dodatno, kako je GSS na svojoj internet stranici nastavio da nudi i reklamira Go4You platformu putem koje se i dalje neovlašćeno reemituju Grandove emisije, sud ih je kaznio za ponovljenu povredu prava i biće kažnjavani novčanim penalima sve dok povreda bude trajala.

Većinski vlasnik platforme GO4YU je Telekom Srbija.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend