18. jul 2020.

N1 ima pravo i obavezu da se bavi radom javnih i većinski državnih preduzeća

Telekom Srbija danas je obavestio javnost da će, kako stoji u saopštenju, "povodom višenedeljne hajke koju United Grupa vodi protiv Telekoma Srbija, koristeći medije u svom vlasništvu, podneti tužbu protiv ove kompanije i tražiti naknadu štete", ocenjujući da se radi o "nelojalnim napadima konkurencije."

Ovim povodom podsećamo Telekom Srbija, naše gledaoce i javnost da je N1 privatni medij sa nezavisnom uređivačkom politikom koji ne samo da ima nesporno pravo, već i obavezu da se bavi poslovanjem svih javnih, kao i drugih preduzeća koja su u većinskom vlasništvu države i koja raspolažu sa novcem građana Srbije.

N1 je već godinama predmet snažne kampanje predstavnika vlasti i države, kao i poslanika vladajuće koalicije u Skupštini Srbije, upravo zbog pristupa da aktivnosti države i svih njenih preduzeća moraju biti predmet analiza i kritike. Svođenje N1 koji je privatni i nezavisni medij, na ulogu servisa investitora, od strane državnog preduzeća Telekom, je potpuni i nesporni dokaz da rukovodstvo Telekoma Srbija uopšte ne prepoznaje sopstvenu obavezu da, kao većinski državno preduzeće, građanima i investitorima podnosi izveštaje o poslovanju, a posebno o gubljenju vrednosti kompanije.

Telekom Srbija ne poštuje zakone Srbije za šta očigledno ima podršku vlade. Na gubljenje vrednosti i netransparentno poslovanje kompanije Telekom Srbija ukazali su na programu N1 članica Saveta za borbu protiv korupcije, koji je vladino savetodavno telo, kao i drugi ugledni ekonomski analitičari.

N1 će i u budućnosti nastaviti da se bavi načinom i rezultatima rada svih javnih i većinski državnih preduzeća, uključujući i Telekom Srbija.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend