14. jun 2017.

Najviše para za RTV i Vranjske

Ministarstvo podržalo devet projekata lokalnih medija sa juga Srbije

Devet lokalnih elektronskih i štampanih medija dobilo je sufinansirajuća sredstva na konkursu Ministarstva kulture i informisanja u ukupnom iznosu od 5,9 miliona dinara.

Radio-televizija Vranje (RTV) u privatnom vlasništvu za projekte „Staro mi dajte“ i „Bezbedan klik“ dobila je ukupno 1,7 miliona dinara. Nedeljnik Vranjske dobio je milion dinara za projekat „Čitaj, lajkuj, šeruj Boru“.

Portal „Bujanovačke“ dobio je 700.000 dinara za projekat „Pregovaračka poglavlja 23 i 24 u svetlu manjinskih prava na jugu Srbije“, a „Vranjenet“ je podržan je sa 504.000 dinara za realizaciju projekta „Život srpskih čaršija krajem 19. i početkom 20. veka na primeru vranjskih porodica“. Vranjski „OK Radio“ dobio je podršku od 500.000 dinara za realizaciju projekta „Informisanjem ka očuvanju kulturnog nasleđa juga Srbije“. Internet radio „Skaj“ iz okoline Vranja dobio je pola miliona dinara za projekat „Mama, tata igrajte se s nama“. Ista suma pripala je i dvonedeljniku „Srpski venac“ iz Bujanovca za projekat „Eko radar“ o zaštiti životne sredine na području bujanovačke opštine. Projekat Informativnog pres-centra opštine Vladičin Han o unapređenju voćarstva u ovoj opštini je takođe dobio podršku od pola miliona.

Narednih dana očekuje se i objavljivanje rezultata konkursa za sufinansiranje medijskih projekata iz budžeta Grada Vranja, gde je opredeljeno 15 miliona dinara, dok je za isti konkurs u Surdulici iz budžeta namenjeno dva miliona dinara.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend