25. dec 2020.

Newsmax Adria: Željko Joksimović kupuje Tanjug

Privatna kompanija Minacord media u vlasništvu pevača Željka Joksimovića i suvlasnice K1 televizije Manje Grčić kupuje Novinsku agenciju Tanjug, nezvanično saznaje Newsmax Adria.

Foto: Mickey Mystique (cc4)

U Tanjugu ovu informaciju za Newsmax Adria nisu hteli ni da potvrde ni da demnatuju, a Manja Grčić je u poruci za ovaj kanal odgovorila da se ne radi o kupovini Tanjuga i da će se u narednih sedam do deset dana znati više o toj transakciji, prenosi Nova.rs.

Inače, Minacord media je vlasnik nekoliko kablovskih kanala koji se emituju u Telekomovoj distributivnoj mreži.

Prema rešenju Agencije za privredne registre od 21. decembra, u Registar privrednih subjekata kod novinske agencije Tanjug upisana je zabeležba Zaključka Vlade Republike Srbije od 10. decembra, da je Vlada saglasna sa Nacrtom ugovora o ustupanju iskorišćavanja drugih imovinskih prava u svojini Republike Srbije, koji će zaključiti Republika Srbija kao titular i privredno društvo „Tačno“ d.o.o iz Beograda, kao korisnik.

Rešenje možete preuzeti iz priloga:

Prema podacima iz privrednog registra, firma „Tačno“ d.o.o osnovana je 17. novembra ove godine, a njeni vlasnici Minacord media čiji je vlasnički udeo 40 odsto, i RTV Pančevo čiji je vlasnički udeo 60 odsto.

Direktorka preduzeća „Tačno“ d.o.o je Manja Grčić.

tačno d.o.o

Novinska agencija Tanjug Uredbom Vlade Srbije trebalo je da prestane sa radom 31. oktobra 2015. godine. Prema toj uredbi brisanje Tanjuga iz registra Agencije za privredne registre trebalo je da pokrene ovlašćeno lice nakon isplate zaostalih dugovanja, ali se to ni pet godina kasnije nije dogodilo.

Agencija za privatizaciju organizovala je dva javna poziva za prodaju Tanjuga, koji su proglašeni neuspešnim, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend