01. jan 2018.

Ponovo izlaze EPS-ovi listovi TENT, „Kolubara“ i TE – KO „Kostolac“

Korporativni listovi ogranaka Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije (EPS) - TENT, „Kolubara“ i TE – KO „Kostolac“ posle dve godine ponovo izlaze, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS). Ovi listovi biće štampani jednom mesečno, do 15. u mesecu, a čitaoci će odmah nakon izlaska iz štampe moći da ih čitaju i na sajtovima ovih privrednih društva, ogranaka EPS – a.

Nakon što je 2015. godine ukinuo deset javnih glasila koja su postojala u okviru nekadašnjih privrednih društva, EPS je do novembra ove godine izdavao jedan list – mesečnik „EPS energija“.

EPS je 2015. godine ugasio listove „Kolubara“ (Lazarevac), „TENT“ (Obrenovac), TE – KO „Kostolac“ (Kostolac), „Elektrovojvodina“ (Novi Sad), „Elektrodistribucija“ (Beograd), „Elektrosrbija“ (Kraljevo), „Jugoistok“ (Niš), „Centar“ (Kragujevac), časopis „Drinsko-limske hidroelektrane“ – DLHE i „KWh“.

Razlog zbog kojeg je EPS ponovo pokrenuo ranije ugašene listove je, kako za sajt UNS – a kaže direktorka Sektora za odnose s javnošću Zvezdana Jovanović Popović, restrukturiranje ove energetske kompanije.

Kako je UNS-u rekla Jovanović Popović, nekadašnja privredna društva izdavala su tri korporativna časopisa – za Termoelektranu ’Nikola Tesla’, Rudarski basen ’Kolubara’ i TE-KO ’Kostolac’, a sada za to nemaju pravni osnov. Zbog toga je promenjen izdavač, pa ove listove sada izdaje JP EPS.

„Ta tri ogranka su najveći proizvođači uglja i električne energije u sistemu, sa najvećim brojem zaposlenih, pa je interno informisanje direktno u funkciji stvaranja uslova za stabilnu proizvodnju tih energenata, samim tim i stabilno funkcionisanje elektroenergetskog sistema“, kaže Jovanović Popović.

Na pitanje UNS – a da li će doći do promene u broj zaposlenih, Jovanović Popović je rekla da nema novih zaposlenih i da će nove listove uređivati isti urednici koji su taj posao radili i pre organizacionih promena.

„Listove u ograncima EPS-a pripremaju zaposleni koji su i do sada radili na poslovima informisanja u tim ograncima, u nekadašnjim službama za informisanje, koje su postojale više decenija“, rekla je ona.

Jovanović Popović je istakla da je „interno informisanje od posebnog značaja u uslovima restrukturiranja bilo koje kompanije, a još veći značaj pravovremeno i potpuno obaveštavanje zaposlenih, ima u složenim sistemima kakav je EPS“.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend