28. avg 2023.

Ringier se oglasio o nedeljniku NIN: Vlasništvo prenosimo Jeleni Drakulić

Ringier Serbia prenela je ceo svoj vlasnički udeo u NIN-u generalnoj direktorki Jeleni Drakulić Petrović, saopštila je ta kompanija.

„Ringier Serbia d.o.o Beograd-Stari grad, kompanija u stopostotnom vlasništvu švajcarske Ringier AG i glavni akcionar medijske kuće NIN od 2009. godine i izdavač nedeljnika NIN sa zadovoljstvom objavljuje prenos celokupnog vlasničkog udela u NIN-u d.o.o. generalnoj direktorki Ringier Serbia d.o.o. Jeleni Drakulić Petrović“, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli, transakcija je već završena, što znači nesmetan prenos vlasništva. „Obe strane su se međusobno dogovorile da ne otkrivaju detalje prenosa vlasničkog udela“, kažu iz kompanije.

NIN (Nedeljne informativne novine), najstarije su nedeljne novine na Balkanu koje je osnovala grupa intelektualaca 26. januara 1935. godine. Devet decenija kasnije, Nedeljne informativne novine su lider na tržištu društveno-političkih časopisa u Srbiji. Ono što je dodatna vrednost medijskog brenda NIN je NIN-ova nagrada kritike za roman godine, ustanovljena 1954. godine, koja se dodeljuje najplodnijim piscima i koja je bila i ostala značajan događaj u književnoj kulturi, podseća se.

Mark Valder, generalni direktor Ringier Grupe izjavio je dasu uvereni „da NIN pod vođstvom Jelene Drakulić Petrović ima budućnost koja obećava“. „Svojim dugogodišnjim uspešnim iskustvom u medijskom poslovanju, ona će nastaviti uspešan razvoj renomiranog NIN-a“, dodao je.

Jelena Drakulić Petrović je kazala da „fokus ostaje na uspešnom profesionalnom poslovanju Ringier Serbia“.

„Čast mi je da preuzmem NIN – respektabilni list za politička, društvena i kulturna pitanja, posle 20 godina profesionalnog angažmana u okviru Ringiera. Nastavljamo da negujemo nezavisnost, poverenje i informisanost sa kritičkim osvrtom na društveno-političke događaje. Moj fokus i dalje ostaje na uspešnom profesionalnom poslovanju Ringier Serbia, koji ove godine obeležava 27 godina u našoj zemlji“, rekla je Drakulić Petrović, generalna direktorka Ringier Serbia i novi vlasnik NIN-a.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend