20. okt 2022.

SBB: Neprihvatljiva ponuda TV Prve i TV B92 o emitovanju programa

Kompanija SBB objavila je danas da TV Prva i TV B92 od gledalaca skrivaju informacije o ceni koju su ponudili za nastavak saradnje sa SBB i zatražila da „obavestite javnost u Srbiji“ o činjenicama, između ostalog da je od SBB traženo 38 miliona evra godišnje za kablovsko emitovanje programa te dve televizije sa nacinalnom frekvencijom.

Foto: Pixabay

U današnjem saopštenju SBB ističe kako javnost treba da zna da „program TV Prva i TV B92 može da gleda svaki građanin Srbije, jer je signal slobodan u etru i za to građani ne moraju da plate ni jedan jedini dinar“ jer signal mogu da primaju uz pomoć obične antene.

„Kad se već pozivate na slobodu medija koja podrazumeva objektivno i istinito informisanje građana Srbije, možda je krajnje vreme da prestanete da krijete od vaših gledalaca informaciju da ste od SBB kompanije tražili 38 miliona evra godišnje, što je 11 puta više nego ranije, kao i da je pravi razlog vaše ljutnje zapravo frustracija zbog nepristajanja SBB na ovo neverovatno povećanje“, navedeno je u saopštenju.

Stvar je veoma jednostavna, konstatuje SBB, ističući da se ne prihvata ponuda od 38 miliona evra godišnje, „koja predstavlja povećanje od 1.000 odsto u odnosu na dosadašnjih 3,5 milona evra“.

„Nema nikakvog razloga da drugačije shvatite odluku i pravite razne konstrukcije i zavere“, poručila je kompanija SBB televiziajma Peva i B92, uz ocenu da tu ponudu „nijedna ozbiljna i kredibilna kompanija ne bi čak ni uzela u razmatranje, jer je cena uvećana 11 puta“.

Kopernikus grupa saopštila je da „zbog manje od 300 dinara korisnici SBB ostaju bez nacionalnih kanala“ i navela da „pristaje i na manju cenu koju plaćaju Pinku“, objavila je ranije danas TV B92.

„Povodom navoda da će SBB-a izbaciti Prvu i B92 iz svoje ponude zbog netračne informacije da tražimo 38 miliona evra, naglašavamo da je to apsolutna neistina. Takav zahtev nikada nismo uputili, niti u pisanoj niti usmenoj formi“, navodi se u saopštenju Kopernikus grupe.

„Ako već govorimo o ponudama i cenama spremni smo da prihvatimo da nam SBB plaća onoliko koliko plaćaju za Pinkove kanale pa čak i jeftinije od toga. Nikada nismo dobili ni jednu ponudu od SBB-a da bi mogli da pregovaramo o cenama. Sve što smo tražili je 2,5 evra po korisniku, što je manje od 300 dinara, koliko nam plaćaju i ostali legalni kablovski operateri“, dodaje se u objavi za medije.

D. D.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend