15. dec 2018.

SBB nije isključio mogućnost gledanja N1 korisnicima MTS-a

Kompanija SBB saopštila je da nije isključila mogućnost gledanja televizije N1 korisnicima MTS-a, jer oni tu mogućnost nikada nisu ni imali budući da MTS nema N1 u svojoj ponudi.

Kompanija Telekom Srbija (MTS) prethodno je negirala da je svojim internet korisnicima onemogućila pristup sadržaju kanala SBB i TV N1.

„Ova zabrana se očigledno radi na aplikativnom nivou van naše mreže, najverovatnije od strane SBB-a, kao vlasnika kanala. Pretpostavljamo da je vlasnik kanala doneo odluku da na ovakav način štiti svoj ekskluzivni sadržaj“, navodi se u saopštenju Telekoma.

Kompanija SBB objasnila je u saopštenju da nije isključila mogućnost gledanja televizije N1 korisnicima MTS-a, jer oni tu mogućnost nikada nisu ni imali budući da MTS nema N1 u svojoj ponudi.

“Svi korisnici MTS-a koji žele da gledaju N1 mogu ili da se pretplate na EON televizijski servis preko interneta i gledaju sve kanale iz EON ponude, što uključuje i N1, ili da urgiraju kod MTS-a da uvrsti N1 u svoju ponudu”, poručuju iz SBB-a.

Dodaju i da dosadašnji način gledanja kanala iz SBB ponude preko naloga prijatelja koji je u SBB mreži, nažalost, više nije moguć usled uključivanja nove verzije EON-a, koja daje mogućnost da se više kontroliše piraterija, za koju je kompanija utvrdila da je sve veća.

“Onemogućeno je da se dele lozinke između ljudi na drugim mrežama. Ukoliko korisnik tuđe mreže želi da se pretplati da gleda kanale iz SBB ponude putem EON-a postoji posebna ponuda koja je namenjena za sve kojima nije dostupna SBB mreža”, stoji u saopštenju SBB-a.

SBB i N1 posluju u okviru United grupe.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend