29. okt 2022.

SBB: Tužićemo kompaniju Telekom zbog nezakonitog pritiska na naše korisnike

Kompanija SBB je saopštila da je Telekom Srbija pokazala "po ko zna koji put da za njih ne važi poslovni moral, da postupaju suprotno pravilima fer konkurencije i poštene tržišne utakmice, zbog čega će kompanija SBB preduzeti pravne korake i tužiti ovu državnu kompaniju".

Kako se navodi u saopštenju, zbog pritisaka poput postavljanja štandova ispred poslovnica SBB, nuđenja prevoza za korisnike koji bi da raskinu ugovor, dolaska na vrata sa obrascima za raskid ugovora sa SBB-om, „kampanje u medijima u kome su Telekomovi zaposleni, uključujući i direktora Vladimira Lučića, savetovali kako i na koji način da se raskine ugovor sa SBB kompanijom, lepljenja plakata i deljenja flajera sa istim detaljima, objave na sajtu Telekoma kao najvažnije informacije kako raskinuti sa SBB-om, sve ovo je bio pokušaj nanošenja ozbiljne štete kompaniji SBB“.

„U sklopu nastavka obračuna sa kompanijom SBB, kao i sa njenim korisnicima koji su odbili da pređu na MTS, Telekom je doneo odluku i da povuče sve sporstke sadržaje sa televizije B92, koje im je omogućio u trenutku kada je delovalo da SBB neće postignuti dogovor o nastavku saradnje sa TV B92 i TV Prva. Pompezno najavljeni sportski sadržaji na TV B92, na kojoj je počelo emitovanje utakmica najjačih evropskih liga počev od engleske Premijer Lige, kao i utakmice Super lige i košarkaške Aba lige, uskoro će biti uklonjeni iz sadržaja ove televizije po zahtevu Telekoma Srbija“, istakli su iz SBB.

Dodaju da je Telekom ponovo obmanuo građane Srbije koji su, kako su naveli, mogli i putem običnih antena da prate ove sportske sadržaje, koje je državna kompanija platila preko 600 miliona evra.

„Svi ovi potezi nemaju veze sa fer tržišnom utakmicom, jer je Telekom pokazao da je spreman da primeni sve nečasne radnje da bi pridobili SBB korisnike i opravdali svoju neuspešnu poslovnu politiku. Zbog svih ovih neregularnih poslovnih poteza, kompanija SBB će tužiti Telekom Srbiju“, zaključeno je u saopštenju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend