30. nov 2015.

Konkurs za članove UO RTS

Konkurs za izbor novih devet članova Upravnog odbora Radio – televizije Srbije i šest članova UO RT Vojvodine, biće objavljen u petak u “Službenom glasniku”, nezvanično saznaje “Blic”

Savet Regulatornog tela za elektronske medije konkurs je objavio još pre nekoliko dana u štampi, ali tek od dana njegovog objavljivanja u “Službenom glasniku” teče rok od 15 dana za sve zainteresovane kandidate da se prijave.

Zanimljivo je, međutim, da su Savetu REM već stigle tri prijave, jedna za članstvo u UO RTS, a dve za UO RTV.

Mandat sadašnjem UO RTS ističe u aprilu 2016. godine.

Prema Zakonu o javnim medijskim servisima članovi UO imenuju se iz reda uglednih stručnjaka iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanova javnog medijskog servisa (stručnjaci iz oblasti medija, kulture, menadžmenta, prava i finansija).

Članovi UO ne mogu biti nosioci javnih funkcija i funkcija u političkoj stranci, zaposleni kod pružaoca medijske usluge, kao ni lica čije bi članstvo u UO moglo da dovede do sukoba interesa u skladu sa propisom koji reguliše sprečavanje sukoba interesa pri obavljanju javne funkcije.

Članovi UO ne smeju obavljati usluge i druge poslove za ustanovu javnog medijskog servisa. Mandat članova UO je pet godina.

Autor: M. R. P.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend