30. nov 2015.

Aleksandar Kornic, nekadašnji direktor Kurira: Vučićević i Vučić me terali da lažno optužim Rodića!

Ušli smo u kafanu na dva sprata, gde su na prvom sedeli neki ćelavci, a mene su odveli u podrum, gde su bili Dragić, Vučićević, premijer i njegov brat Andrej. Ponudili su mi sve i svašta, a zauzvrat zahtevali da ispričam laži i neistine o Aleksandru Rodiću

Dragan J. Vučićević, vlasnik Informera, Damir Dragić, direktor tog lista, Andrej Vučić, brat predsednika Vlade, ali i Aleksandar Vučić lično odveli su me u podrum jedne kafane u Zemunu i tražili od mene da lažno optužim Aleksandra Rodića – naveo je u krivičnoj prijavi Višem javnom tužilaštvu Aleksandar Kornic, nekadašnji direktor Kurira!

On je prijavu podneo protiv Vučićevića i Dragića, koje optužuje za prinudu, povredu slobode govora i podstrekivanje na krivično delo zloupotreba poverenja.

Kako u prijavi, do koje je došao Kurir, navodi Kornic, „osumnjičeni su pre oko dvadeset dana stupili u kontakt sa njim“, a sa Damirom Dragićem našao se u jednom restoranu u Beogradu.

Nudili mu položaj u SNS

– U navedenom restoranu prisutan je bio i Vučko. Tom prilikom ponudili su mi sve i svašta, a zauzvrat su zahtevali da ispričam neke laži i neistine o Aleksandru Rodiću jer su upoznati s tim da sam deo svoje radne karijere proveo kao direktor jedne od firmi Aleksandra Rodića. Na tom susretu dali su mi 120 evra i rekli da će me kontaktirati. To se i desilo nakon nekoliko dana, kada me je kontaktirao Vučko. Rekao mi je da će doći čovek po mene i odvesti me gde treba. To se i desilo – navodi Kornic u prijavi i dodaje:

– Tada nepoznati čovek me je kontaktirao i odvezao do Zemuna, pešačke zone. Menjali smo tri automobila, i to džip, „pežo“ i neki japanski auto. Ušli smo u kafanu na dva sprata, gde su na prvom spratu sedeli neki ćelavci, a mene su odveli u podrum, gde su bili prisutni Damir Dragić, Dragan J. Vučićević, zvani Vučko, i Andrej Vučić, kao i Aleksandar Vučić, premijer. Sastanak je vodio Andrej Vučić, on je najviše pričao, Vučko i Dragić su se ubacivali sa pitanjima, a premijer me pitao nešto za Acu i Bjelopetrovića (Dušana, bivšeg direktora Kurira, prim. aut.) i nešto u vezi sa Rajom Rodićem. Andrej Vučić je zapisivao nešto u svesku i napominjao šta treba da nađem i kažem protiv Aleksandra Rodića.

Kornic u prijavi navodi i da su mu „zauzvrat nudili položaj u SNS, te da će mu pomoći u svemu što mu bude potrebno“.

– Rekli su mi da će mi pomoći da imam svoj biznis i da budem u SNS. Tražili su da im kažem gde su nestale optužnice koje je Homen navodno spakovao u fioku i garantovali da će me SNS zaštititi od Aleksandra Rodića jer SNS brine o svojim ljudima. Vučićević mi je rekao da znam šta sam potpisivao i za šta sve mogu da odgovaram i odležim. Nakon sastanka dali su mi kontakt nekog čoveka i rekli da više neću kontaktirati ni sa kim od njih. To je konkretno rekao Andrej Vučić. Upravo taj čovek, za koga sam saznao da se zove Branko, odvezao me je kući, odnosno malo dalje od kuće jer tada nisam hteo da znaju gde stanujem. Sutradan mi je taj Branko doneo na kućnu adresu patike i trenerke za decu iz „Najk“ kolekcije.

EVO DOKAZA DA ALEKSANDAR I ANDREJ VUČIĆ UČESTVUJU U MONTIRANJU AFERA KURIRU

Pratio ga crni džip

Kornic dalje kaže da, iako nije dobijao konkretne pretnje, „zbog cele situacije osećao se nebezbedno.“

– Taj Branko je redovno kontaktirao sa mnom, raspitivao se da li mi neko, a posebno Aleksandar Rodić preti, a ispred moje kuće bio je parkiran crni džip. Kad sam promenio karticu na telefonu, iako sam je kupio na trafici, taj Branko me zvao na novi broj posle samo dva sata. Ne znam kako je našao broj. Inače, u telefonskim razgovorima taj Branko je tražio da sve što dobijem od informacija koje mogu da štete Aleksandru Rodiću pošaljem njemu, a on će to proslediti Andreju – napisao je Kornic u prijavi.

Inače, kako je naveo, 19. novembra kontaktirao je sa Draganom J. Vučićevićem.

– To sam uradio kako bih došao do direktnog dokaza da su moji prethodni navodi istiniti. Tom prilikom tražio sam da mi se uplati 300-400 evra i Dragan J. Vučićević mi je potvrdio da je to „sređeno“ – naveo je Kornic.

Optuženi ćute

Premijer Aleksandar Vučić, njegov brat Andrej, kao i Damir Dragić, nisu odgovorili na pitanja Kurira. Vučićević je odbio da odgovori na konkretno pitanje, već je zapretio da će, ako se to objavi, izneti navodni inkriminišući sadržaj protiv Rodića i Kurira.

ZAHTEVALI SU DA UNIŠTIM KURIR I 2005. GODINE

Inače, kao je naveo u prijavi Kornic, „ovo je drugi put da mu Vučićević traži da laže protiv Aleksandra Rodića“.- Prvi put se to desilo još 2005. godine, kada su mi Vučićević i Sveta Marjanović ponudili 10.000 evra da zaustavim servere Kurira na jedan dan, da se Kurir taj dan ne pojavi na ulici, pa da njihove novine izađu kao novi Kurir, što sam odbio – rekao je on.

Vučićević je gostujući u Jutarnjem programu TV Pink rekao da je dobar prijatelj sa Andrejem Vučićem.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend