22. jul 2015.

Akcionari odlučili da prodaju „Sport“

image1Na vanrednoj sednici Skupštine akcionara NID „Kompanije Novosti“ ad koja je juče održana, među brojnim odlukama, nalazi se i ta da se dnevni list „Sport“ proda


Akcionari su zadužili organe upravljanja „Kompanije Novosti“ ad da započnu postupak prodaje „Sporta“, objavljeno je na sajtu Novosti.

Za manje od mesec dana akcionari su promenili odluku i od prvobitne da nema prodaje lista „Sport“ i kako se nezvanično moglo čuti „rasparčavanja imovine Kompanije koja je u privatizaciji“, odlučili su drugačije.

U Centralnom registru hartija od vrednosti stoji da je „Kompanija Novosti“ u vlasništvu pravnih lica sa oko 99,12% sa ukupno 6.679 akcija, dok vlasništvo fizičkih  lica iznosi 0,74 % ili 50 akcija. Republika Srbija je akcionar sa 1989 akcija, zatim Trimax investments GMBH sa 1684 akcija, Ardos holding GMBH sa 1678 akcija, Karamat holding LDT sa 846 akcija, PIO fond Srbije sa 482 akcije itd. Podsećamo da su tri kompanije Ardos, Trimaks i Karamat u vlasništvu Milana Beka koji poseduje ukupno 62,42% akcija „Kompanije Novosti“.

UNS je kontaktirao generalnog direktora i glavnog urednika „Kompanije Novosti“  Ratka Dmitrovića koji nije želeo da daje izjave ovim povodom i uputio nas je na akcionare koji su doneli odluku.

Reizabrana predsednica Skupštine akcionara Tamara Stojčević, koja je i zastupnica državnog kapitala, rekla je UNS-u da je na odmoru i da joj pošaljemo pitanja elektronskom poštom.

UNS je ranije pisao da list „Sport“ želi da kupi Saša Mirković, predsednik Skupštine Zaječara koji kontroliše zaječarsku televiziju Best i televiziju M moja TV ( nekadašnji naziv TV Metropolis) koja je u prostorijama na Trgu Nikole Pašića 7, gde je sedište „Kompanije Novosti“ , a gde se nalaze i prostorije „Sporta“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend