04. okt 2014.

Ako ide „Utisak“, ode i „Insajder“!

brankicaBrankica Stanković, autorka emisije „Insajder“, zapretila je rukovodstvu Televizije B92 da će, ukoliko u programsku šemu ne vrate „Utisak nedelje“, napustiti tu medijsku kuću! Naime, kako saznajemo, voditeljka „Insajdera“ je u ranim popodnevnim satima u nedelju imala sastanak sa čelnicima „devedesetdvojke“.

– Brankici je do isteka njenog ugovora ostalo još dve emisije. Kako to obično biva, pred kraj ugovora vrše se pregovori šta i kako dalje. Iako su očekivali da će sve ići kako treba, čelnicima televizije je autorka emisije postavila određene uslove, koji su manje-više bili izvodljivi, sem jednog! Ona je tražila da se „Utisak nedelje“ vrati u programsku šemu i omogući se dalji rad Olji Bećković, tvrdi naš izvor blizak televiziji.

Iako su u prvi mah mislili da se šali sa njima, autorka ove vrlo popularne emsije im je stavila do znanja da ne želi da nastavi saradnju sa nekim ko krši ugovore i podložan je uticaju drugih.

Iako su u prvi mah mislili da se šali sa njima, autorka ove vrlo popularne emsije im je stavila do znanja da ne želi da nastavi saradnju sa nekim ko krši ugovore i podložan je uticaju drugih.

– Brankicu je veoma povredilo to kako se njena matična kuća postavila prema Olji. Njih dve se poznaju dugo godina i odlučila je da svoje nezadovoljstvo i revolt iskaže na ovakav način. Kako stvari za sad stoje, a teško da se bilo šta i može promeniti po tom pitanju, emisija Brankice će se još dve nedelje emitovati na B92, do isteka ugovora, posle čega će morati da nađe drugog emitera – zaključuje izvor „Alo“.

Kako će se stvari dalje odvijati i da li će televizija eventualno pokleknuti pred Brankicinim uslovima, pokušali smo da saznamo sa „devedesetdvojke“, ali do zaključenja broja nismo uspeli da dobijemo odgovore.

TV B92: Stavili smo tačku na saradnju sa Oljom!

Televizija B92 juče je poslala zvanično saopštenje u kojem naglašava da su posle 12 godina stavili tačku na saradnju sa Oljom Bećković.

– Kompanija B92 sa žaljenjem konstatuje da se napori za poboljšanje dugogodišnje saradnje sa autorkom emisije „Utisak nedelje“ Oljom Bećković i PG „Mreža“ nisu uspeli. Od strane autorke emisije i produkcijske kuće došlo je ne samo do odsustva razumevanja i podrške nego i do teškog narušavanja profesionalne etike izjavama datim u javnosti i optužbama za navodne ucene i ultimatume, a sa očiglednom namerom diskreditacije kompanije B92. Rukovodstvo B92 razočarano je ponašanjem gospođe Bećković, naročito ako se uzme u obzir 12 godina saradnje i vernosti, ulaganja u nju oko dva miliona evra. Iz svega navedenog dalja saradnja kompanije B92 sa Oljom Bećković i PG „Mrežom“ predstavljaće težak izazov, kažu u B92.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend