05. feb 2016.

Antonijević i Stojanović Plavšić kandidati za Savet REM

REM regulatorno-telo-za-elektronske-medije-rem_660x330Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje utvrdio je da su Milan Antonijević i Snežana Stojanović Plavšić kandidati za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i predložio da se poslanici o tome izjasne po hitnom postupku, najverovatnije već sledeće nedelje

Izbor članova REM-a traje već više od četiri meseca, a taj period je obeležilo negodovanje članova Srpske napredne stranke.

Svi prisutni, ovog puta, za. I tako je utvrđena lista kandidata za članove Saveta REM-a. Snežana Stojanović Plavšić je dečji psiholog iz Leskovca, a Antonijević je direktor Komiteta pravnika za ljudska prava – Jukoma. Mnogo manje burna sednica nego prethodne počela je predstavljanjem kandidata.

„Šta mene po mom mišljenju kvalifikuje za ovaj posao? To je pre svega moje profesionalno iskustvo. Ja sam psiholog, psiholog praktičar“, rekla je Snežana Stojanović Plavšić.

„Ono što mene kvalifikuje za obavljanje ovog posla je rad sa medijima, u domenu unapređenja slobode izražavanja”, poručio je, s druge strane, Milan Antonijević.

Potom su poslanici postavljali pitanja, a Srđan Dragojević iz SPS-a je prepričao scenu koju je jedne subote popodne video na nacionalnoj televiziji. „Imamo akterku, u krupnom planu se vidi njena zadnjica. Onda imamo ženu koja skida brushalter i pokazuje gole grudi. I nakon toga ta ista žena zavlači ruku u gaćice i trlja se jedno vreme. Šta biste vi uradili”, upitao je Dragojević.

Od Snežane Stojanović Plavšić stigao je očekivan odgovor. „Najmanje što se može uraditi to je mera upozorenja, a ja bih se lično založila i za meru privremene zabrane programa”, rekla je ona.

Naprednjaci, koji su inače tvrdili da danas prisutni kandidati nisu izabrani na regularan način, bili su mnogo tiši nego inače. Pitanja koja su postavljali su se odnosila i na političku prošlost, s obzirom da je Snežana Stojanović Plavšić bila članica stranke G17plus.

Poslanica SNS Mirjana Andrić upitala ju je da li će u svom radu, ako bude izabrana, moći da isključi svoju političku aktivnost s obzirom na to da je u četiri mandata bila narodna poslanica. Stojanović Plavšić je na to odgovorila da je za četiri pomenuta mandata “iživela svoju strast za politikom”. “I za mene je bilo dovoljno politike”, poručila je ona.

Predsednica odbora Vesna Marijanović poželela je Antonijeviću i Snežani Stojanović Plavšić uspeh u izboru, kao i hrabrost u budućem radu u Regulatornom telu za elektronske medije.

Kandidati za REM ispred crkvi i verskih zajednica su psiholog Aleksandra Janković i Nenad Drašković, dok je AP Vojvodina predložila Sinišu Isakova i Vladimira Barovića.

Podsetimo, članovi Srpske napredne stranke su u decembru tražili autentično tumačenje kako bi se razrešile nedoumice o izboru kandidata za člana Saveta REM-a. Međutim, i dosta čudno, kada je to tumačenje stiglo – poslanici u plenumu jednostavno nisu glasali.

Video prilog televizije N1 pogledajte ovde.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend