24. okt 2016.

Apatinska vlast ignoriše dug prema TV Apatin

Uprkos rešenju Komisije za kontrolu državne pomoći da TV Apatin nije dobila više novca nego što ima pravo po Uredbi o kontroli državne pomoći, Opština Apatin još nije ovoj medijskoj kući izmirila dug. Apatinska vlast je pre nekoliko dana na račun televizije uplatila 28 hiljada dinara – tačnu sumu koja je TV Apatin ostala do gornje granice de minimis državne pomoći, a oglušila se o dug od oko 7 miliona dinara. Ovu informaciju potvrdio je za UNS predsednik Opštine Apatin Radivoj Sekulić. – Uplatili smo iznos koji je ostao do dostizanja de minimisa, kao što je navedeno u rešenju – rekao je on

Na našu konstataciju da je je to iznos za koji televizija može da konkuriše na bilo kom nivou vlasti do kraja godine, a ne dug Opštine, Sekulić je kazao da će „postupiti u skladu sa rešenjem i da će nam u ponedeljak poslati saopštenje“.

Na pitanje da li to znači da će izmiriti celokupan dug zaposlenima u TV Apatin koji su već pet meseci bez plata, nismo dobili odgovor.

U televiziji je situacija i dalje teška, a radnici jedva uspevaju da održe program bez sredstava i uz pritiske.

– Neverovatno je da vlast ignoriše dug od 7 miliona dinara, iako je u rešenju jasno naveden. Ukoliko uskoro ne dobijemo novac, medijska kuća će se ugasiti. Naš nedeljnik „Novi glas komune“ danas nije izašao, prvi put od osnivanja – rečeno je UNS-u u TV Apatin.


Autor: J. R.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend