24. okt 2016.

Saopštenje SOS KANALA: Skandal u Železniku

sos_logoČelnici KK FMP nisu dozvolili ekipi SOS kanala da udje u dvoranu i pres centar na konferenciju za medije posle utakmice ABA lige izmedju istoimenog kluba i Partizana. Obezbedjenje koje je stajalo pred vratima sprovelo je naredjenje koje su, kako kažu dobili, od čelnika kluba, kršeći tako Zakon o informisanju. SOS kanal očekuje adekvatnu reakciju ne samo strukovnih udruženja novinara, već i nadležnih državnih organa, kao i čelnika ABA jtd.lige

Ovo nije prvi put da pojedini moćnici KK Radnički-basket iz Novog Sada, koji se pre par godina preselio u Železnik, a potom i preuzeo ime FMP, samovoljno sprovode protivzakonite radnje, prete i vrše pritiske na novinare ili stručne konsultante naše tv kuće, kao što je to bio slučaj u Kući košarke na pres konferenciji direktora KLS , pa i dvorani Pionir pre pola godine, za šta postoji video arhiva.

Kamere SOS kanala, nesmetano su prethodnih 22 godine beležile košarkaške dogadjaje po Skoplju, Podgorici, Ljubljani, Širokom, Zadru posebno ekskluzivne materijale u Sarajevu i Zagrebu kada je bivši FMP osvajao ABA titule i nikada im nije zabranjen ulazak.

SOS KANAL čeka odgovore i adekvatnu reakciju čelnika ABA jtd, te nadležnih državnih organa, na ovu samovolju i kršenje zakonskih akata, a pojedincima iz novog FMP, neće dopustiti da kadrovišu i uredjuju program naše TV stanice, ma koliko to pokušavali na različite načine.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend